Valitsus pikendas Terrase ametiaega kaitseväe juhatajana

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras Foto: SCANPIX

Valitsus pikendas kaitseväe juhataja Riho Terrase ametiaega kahe aasta võrra.

Valitsus kinnitas kaitseminister Hannes Hanso ettepanekul kindralleitnant Riho Terrase kaitseväe juhataja ametikohale täiendavalt kaheks aastaks alates 5. detsembrist 2016 kuni 4. detsembrini 2018.

Kaitseväe juhataja ametiaja pikkus on viis aastat, kuid valitsusel on õigus pikendada seda kahe aasta võrra. Kindralleitnant Riho Terrase jätkamist kaitseväe juhataja ametikohal toetas ka riigikogu riigikaitsekomisjon.

Terras on kaitseväe juhataja alates 5. detsembrist 2011.  

Kindralleitnant Terras on oma senise viieaastase ametiaja jooksul arendanud Eesti sõjalist riigikaitset läbimõeldult ja nii, et Eesti sõjaline kaitse tugineb reaalsetel, varustatud ja väljaõpetatud ning kiiresti reageerivatel üksustel. Eesti kaitseväe kõrget suutlikkust ning kindral Terrase professionaalset kaitseväe juhtimist kinnitas suurõppuse Siil edukas läbiviimine tänavu kevadel.

Terras on otsustavalt viinud ellu kaitseväe 10-aastast arengukava ning sellega kaasnenud kaitseväe struktuurireformi. Maaväe, Eesti kaitseväe alustala, arendamine läheb plaanipäraselt: Scoutspataljon muutub mehhaniseerituks pataljoniks, osaleb NATO kiirreageerimisjõududes ning panustab regulaarselt operatsioonidele. Õhuvägi on taganud hästi teadlikkuse meie õhuruumis toimuvast ning olnud suurepärane võõrustaja liitlasüksustele Ämari lennubaasis. Mereväe alused ja mereväelased on hinnatud NATO miinitõrjeeskaadris ja taganud tasemel miinitõrjevõime. Erioperatsioonide väejuhatus on hinnatud koostööpartner USA-le ning muuhulgas toetanud partnerite väljaõpet erinevatel missioonidel.

Oma ametiaja jooksul on Terras pööranud palju tähelepanu ajateenijate elamis- ja väljaõppetingimuste parandamisele ning aidanud oluliselt kaasa liitlaste kohalolu suurendamisele regioonis. Terras on väga hinnatud oma NATO ja Euroopa Liidu kolleegide poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles