Tarmo Tammiste valiti tagasi Narva linnapeaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Tammiste.
Tarmo Tammiste. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Narva linnavolikogu valis täna linnapeaks Tarmo Tammiste, kes on täitnud ka varasemalt Narva linnapea ametikohta.

Tammiste poolt hääletas 17 volikogu liiget, vastu oli 12 ja üks ei osalenud hääletusel. Lisaks oli üks hääletussedel kehtetu.

Tammiste sündis aastal 1962 Tartus. 1989 lõpetas ta põllumajandusakadeemia veterinaaria alal. Pärast seda õppis ta Saksamaal majanduse korraldamist ja saksa keelt. Enne 2000. aastat oli ta töötanud tootmisjuhina toiduainetööstuses ja müügijuhina kaubandusettevõttes.

Tammiste on olnud Keskerakonna liige alates 1999. aastast. Alates 2000. aastast elab ta Narvas. Enne 2002. aasta lõppu, mil Tammiste valiti Narva linnapeaks, oli ta linnale kuuluva ASi Heakorrastus juhataja.

Tammiste sai esimest korda Narva linnapeaks 2002. aastal 13. detsembril ja oli sel ametikohal kuni 2013. aasta novembri keskpaigani. 14. novembrist 2013 kuni 3. detsembrini 2014 oli ta Narva linnavolikogu esimees.

Narva linnavolikogu avaldas 26. novembril umbusaldust Keskerakonda kuuluvale linnapeale Eduard Eastile, tuues põhjuseks suutmatuse organiseerida linnavalitsuse tööd ja finantsrikkumised.

Easti tagandamise poolt hääletas 20 volikogu liiget 31st. 46-aastane Eduard East juhtis Narva linna alates 2013. aasta detsembrist.

Kuni uue linnapea ametissenimetamiseni oli Narva meeri kohusetäitjaks sotsiaalvaldkonna abilinnapea, keskerakondlane Tatjana Patsanovskaja.

Keskerakondlased moodustasid uue fraktsiooni Ühtne Narva

19. novembril lahkus Narva linnavolikogus 15 saadikut fraktsioonist Kesk ja moodustasid uue fraktsiooni Ühtne Narva. Fraktsiooni loomisest teatas linnavolikogu istungil keskerakondlasest saadik Aleksei Voronov, kellest sai ka uue poliitilise rühmitise juht. Sinna tulid üle ka toonane volikogu esimees Tarmo Tammiste ja tema asetäitja Aleksandr Jefimov.

Uue fraktsiooni saadikud esitasid samal päeval ka umbusaldusavalduse linnapea Eduard Easti vastu, tuues põhjuseks selle, et East eraldas ilma volikogu loata toetust Puškini instituudi täppisteaduste koolile ja sihtasutusele Narva Linna Arendus. Umbusaldamisega liitus ka osa fraktsiooni Kindlus liikmeid.

Fraktsioonist Kesk ei lahkunud Fjodor Ovsjannikov, Natalja Umarova, Nadežda Tšerkašina ja Olev Silland.

Narva linnavolikokku kuulub 31 saadikut, kellest 21 olid seni fraktsioonis Kesk. Kindluse fraktsiooni kuulub linna kodulehekülje andmetel kuus, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikurühma kolm ja üks volinik on fraktsioonitu.

2013. aasta kohalikel valimistel pääses volikokku samas 20 Keskerakonna ja 11 Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjades kandideerinud saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles