Lääne-Virumaal hukkus hädapeatunud sõidukist väljunud naine

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaal juhtus täna kell 18.35 raske liiklusõnnetus, milles hukkus autorehvi vahetuseks autost välja tulnud naine.

Ida prefektuuri teatel juhtus õnnetus Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 156. kilomeetril sirgel teelõigul, kus sõiduautolt Peugeot sai löögi 28-aastane naine, kes suri sündmuskohal. Praegu teadaolevalt purunes Rakverest Tapa poole liikunud sõiduautol Ford rehv, mille tõttu peatati sõiduk teepervel. Rehvivahetuse ajaks väljusid autost juht ja kaasreisijaks olnud naine, kes kõndis maantee servas.

Hukkunud naisterahval ja rehvi vahetanud juhil ei olnud helkurivesti ega helkurit ning esialgsetel andmetel ei põlenud hädapeatunud sõidukil ka ohutuled.

Sõiduautot Peugeot juhtis 61-aastane naine, kes oli kaine ja kellel on kehtiv juhiluba.

Ida prefektuuri operatiivjuht Alar Karu avaldas kaastunnet hukkunu lähedastele ja tõdes, et kõik juhtunu asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus. «Tuletan kõigile meelde, kui oluline on end pimedas nähtavaks teha. Sõiduteel peatunud sõidukil peavad põlema ohutuled, millega antakse  teistele juhtidele märku, et sõidukiirust tuleb vähendada ja arvestada sellega, et tee ääres võib liikuda inimesi.» Operatiivjuht rõhutas, et kõigil hädapeatunud sõidukist väljunud inimestel oleks seljas helkurvest. «Pimedas ja märja teekatte puhul on nähtavus halb ning maanteekiirusel on jalakäijaga kokkupõrkel alati traagilised tagajärjed,» ütles ta.

Liiklusõnnetuse asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles