Ruhnu kirikutes algab tuleval aastal puidumardikate tõrje

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu vana kirik.
Ruhnu vana kirik. Foto: Toomas Huik

Kesk-Läänemere Interreg IVA programmi saarte alamprogramm kiitis heaks Läänemere saarte puithoonetes seen- ja mardikakahjustuste leviku piiramise projekti, mis tähendab, et tuleval aastal algaval Ruhnu kirikute päästmisel puidumardikate käest ütlevad sõna sekka oma ala Euroopa parimad spetsialistid.


Enamik kahjurite tõrjeks vajaminevat rahast saadakse Euroopa Liidu kaudu. Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul paistab 1912. aastal valminud saare kivikiriku torn olevat palju kehvemas seisus kui vanem puukirik, kirjutas Meie Maa.

«Tugevusarvutused näitavad, et päris kokku see ei vaju, ent kui põhitalasid alt vaadata, jätavad need väga hirmuäratava mulje, kuna on mardikate poolt üpris ära söödud,» rääkis Sünter Meie Maale. Puitkonstruktsioonide kahjustused on ka vanemal kirikul, kuid ei paista nii palju välja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles