IRLi noored: Eesti konservatiivsed jõud peavad ühinema

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi noorteorganisatsiooni esimees Linda Eichler ütles Aasta Konservatiivi galaõhtul, et Eesti konservatiivsed erakonnad peaksid ühinema.

«Täna on sobiv aeg ja koht öelda välja suur eesmärk – Eesti konservatiivsed jõud peavad võtma suuna ühinemisele. Peame olema suutelised pakkuma Eesti inimesele võimalust valida konservatiivse, suurte otsuse valitsuse poolt,» teatas IRLi noortekogu esimees Linda Eichler Aasta Konservatiivi galaõhtul.

Esimees avaldas arvamust, et kindlasti leidub inimesi, kellele see eesmärk tundub täna ebareaalne või ebamugav ja kes üritavad noori selle mõtte välja käimise eest noomida. Samuti neid, kellel ühinemise mõttega harjumine võtab aega ja ka väike hulk neid, kes jäävadki lõpuni ühinemise vastaseks.

«Aga sellele vaatamata olen veendunud, et jõudude ühendamine on täna konservatiivide suurim väljakutse. Lahenduseni jõudmine ei toimu täna ega homme ja see võtab aega, aga täna tuleb teadvustada ühinemise vajadust ja selle suunas liikuma hakata,» arvas Eichler, kelle sõnul peavad Eesti saatuse kujundajate esimesse liigasse tagasi pürgimise jaoks konservatiivse maailmavaate kandjad võtma oma strateegiliseks eesmärgiks jõudude ühendamise.

IRLi esimees Margus Tsahkna võttis Eichleri sõnu pigem üleskutsena rohkem koostööd teha. «Ma ei arva, et on võimalik hakata päeva pealt erakondi ühendama, küsimus ei olegi selles. Küsimus on selles, et selline omavaheline poliitiline nääklemine või ärategemine ei vii edasi seda maailmavaadet. Koostööd teha- selleks ei pea ju ühinema,» sõnas Tsahkna.

Kui eelmisel aastal valiti aasta konservatiiviks Tunne Kelam, siis sel aastal otsustas žürii auhinda mitte välja anda. «Žürii leidis, et täna on konservatiivse maailmavaate kõige suurem küsimus killustunud jõudude ühendamine ja konservatiivide tagasitoomine peaministri ambitsioonitasemega poliitiliste jõudude hulka. Tuleb ära teha sama töö, mille Mart Laar tegi 20 aastat tagasi,» kommenteeris otsust žürii esimees Marek-Andres Kauts.

Aasta Konservatiivi galaõhtu toimumist toetab Konrad Adenaueri fond ja selle Baltikumi haru juht Elizabeth Bauer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles