Politsei sai oma põikpäisuse tõttu piinliku kohtukaotuse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimmo Kaasik ei ole kunagi eitanud, et sõitis suvel Tabiveres 30 km/h piirangualas kiirusega 56 km/h, kuid politsei pidas mehe Jaama teel, mitte aga Tuuliku tänavul, nagu korrakaitsjad protokolli sisse kandsid.
Rimmo Kaasik ei ole kunagi eitanud, et sõitis suvel Tabiveres 30 km/h piirangualas kiirusega 56 km/h, kuid politsei pidas mehe Jaama teel, mitte aga Tuuliku tänavul, nagu korrakaitsjad protokolli sisse kandsid. Foto: Ain Protsin

Oi, nüüd saab nalja, teatas Jõgeva politseijaoskonna vaneminspektor Riin Tamm roolis istunud kolleegile Arsi Alaverele pärast videokaamera käivitamist. Nalja saigi, aga politseinike endi kulul.

Nad peatasid sel 24. juuli õhtul juba teist korda Rimmo Kaasiku (25) Škoda, et teha midagi üsna ebaharilikku: hakata vormistama noormehele uut protokolli rikkumise eest, mille viimane oli toime pannud paarkümmend minutit ja mitukümmend kilomeetrit varem. Ta sõitis Tabiveres 30 km/h piirangualas kiirusega 56 km/h ega ole seda ka kunagi eitanud. See on muide sirge ja hõreda liiklusega teelõik, kus säärane kiirusepiirang mõjub paljude arvates järjekordse ülereguleerimisena.

Aga lubatud kiirust Kaasik ületas ja politseinikud vormistasid talle protokolli rikkumise kohta Tabiveres Tuuliku tänaval, ent siin peitubki konks – tegelikult pidas politsei mehe kinni hoopis Jaama teel. Tuuliku tänaval on piirkiirus erinevalt Jaama tee 30 kilomeetrist tunnis hoopis 50 kilomeetrit tunnis ja see asjaolu muutis protokollis sisaldunud lause kiiruse ületamisest mitte vähem kui 21 km/h automaatselt valeks.

Kaasik ise juhtiski politseinike tähelepanu tehtud veale. Kui protokollis on juba viga, siis olnuks mõistlik see lihtsalt tühistada ja olla edaspidi targem. Aga Tamm ja Alavere olid järjekindlad ning see viis nad järgmiste vigade sügavasse sohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles