Moskvas eemaldati pargilt Tallinna nimi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna pargi värav 6. septembril.
Tallinna pargi värav 6. septembril. Foto: Erakogu

Moskvas eemaldati Tallinna nime kandva pargi väravalt rauast tähed ning nüüdsest puudub pargiväraval viide Tallinnale.

Seni oli pargi väraval suured sepistatud tähtedest kiri «Tallinski park» (Tallinna park). Sügisel käisid pargis renoveerimistööd, mille käigus paigaldati muu hulgas väravatele kaunistused. Samas on tööde käigus kadunud kiri «Tallinski» ja raudväraval on ainult kiri «Park».

Nime all Taki_Net tegutsev Moskva blogipidaja pani internetti üles pildid, millelt on näha, et 6. septembril oli Tallinna nimetus pargiväraval veel olemas. Laupäeval, 6. detsembril tehtud pildil on aga Tallinnale viitav kiri kadunud.

Pargiväravad 5. detsembril.
Pargiväravad 5. detsembril. Foto: Erakogu

«Pargi projekti kinkis Moskvale Tallinna linnavalitsus. Selle kolme kuu jooksul ei lasknud Eesti alla ühtegi «kaitsetut Vene pommitajat» ja isegi ei arreteerinud ühtegi Vene spiooni. Kuid saast, kelle jaoks on saabunud aeg purustada aknaid, sulgeda ülikoole ja põletada raamatukogusid, lõikas nagu muuseas värava küljest ära kunstniku sepistatud tähed,» kirjutas blogija.

Tallinna tollane linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Deniss Boroditš leppisid 2010. aastal Moskva visiidi käigus kokku, et mõlemas linnas avatakse teise linna nimeline pargiosa. Kokkuleppe kohaselt pidid rajama Tallinna spetsialistid Tallinna-nimelise pargiosa Moskvasse. Moskva spetsialistid aga pidid rajama Venemaa pealinna nimelise pargiosa Tallinnasse.

Moskvas valmis Tallinna park 2014. aastal. Park asub Moskva kaguosas Gurjanova tänava ääres Petšatniki piirkonnas lähedal.

Moskva pargiosa plaanib Tallinna linnavalitsus rajada Lasnamäele Pae parki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles