Rootsi kaitseväe juhataja külastas Eestit

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseväe juhataja Eestis.
Rootsi kaitseväe juhataja Eestis. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna külastas Eestit Rootsi kaitseväe juhataja kindral Micael Bydén ning kohtus kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase ja kaitseminister Hannes Hansoga.

«Meile on väga oluline omada naabritega häid suhteid. Töötame väga tihedalt koos soomlastega, samuti teeme koostööd Balti riikidega,» ütles kindral Bydén. «Jälgime väga tähelepanelikult ka Venemaa tegevust nii Läänemere regioonis kui mujal.»

Eesti ja Rootsi kaitsevägede juhatajad arutasid kohtumisel Läänemere regiooni julgeoleku, Rootsi kaitseväe arengute ja rahvusvahelise koostöö teemal. Teiste teemade hulgas rääkisid kindralid koostööst NATOga ja peamistest julgeolekuriskidest maailmas, aga ka võimalikust Rootsi kaitseväe osalemisest järgmisel Kevadtormil.

«Arutasime palju erinevaid projekte. Kindlasti on üks oluline info see, et rootslased ühinevad meie küberkaitsekeskusega. Otsus on juba tehtud, nüüd on jäänud ületada veel bürokraatia,» ütles kindralleitnant Terras.

«Koostöö osas näeme ühe võimalusena CV90 lahingumasinate valdkonda, sest see on Rootsis toodetud süsteem ja neil kasutusel.»

Lisaks kohtumistele asetas kindral Bydén pärja Vabadussõja võidusamba jalamile ning külastas mereväebaasi Tallinna Miinisadamas.

Kolm kuud ametis olnud Rootsi kaitseväe juhataja visiidi eesmärk on tutvuda Balti riikide kõrgema sõjalise juhtkonnaga ning arutada riikidevahelist kaitsealast koostööd. Edasi lendab kindral Bydén Lätti ning seejärel Leetu.

Kindral Micael Bydén juhib Rootsi kaitseväge alates käesoleva aasta 11. septembrist. Enne kaitseväe juhatajaks nimetamist teenis ta aastatel 2014-2015 Rootsi õhuväe ülemana ning enne seda Rootsi õhuväe staabiülemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles