Rahanduskomisjon kinnitas katuserahaks 6,5 miljonit eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Parlamendi rahanduskomisjon otsustas täna kas täielikult või osaliselt toetada kõigi kuue fraktsiooni ettepanekuid, mille alusel jagatakse järgmise aasta riigieelarves niinimetatud katuserahaks kokku 6,5 miljonit eurot.

Rahanduskomisjoni esimees, reformierakondlane Remo Holsmer tõi suuremate investeeringutena esile Tartu Descartes'i ja Tartu Hansa kooli ühise spordiväljaku rekonstrueerimise, mida toetatakse 90 000 euroga, ning Türi lasteaia rekonstrueerimise ja Paidesse Arvo Pärdi muusikaaia rajamise, milleks on ette nähtud 50 000 eurot.

Samuti otsustas komisjon riigikogu pressiteenistuse teatel toetada 1,4 miljoniga Eesti Olümpiakomiteed, 50 000 euroga Eesti Paraolümpiakomiteed ning anda 250 000 eurot Eesti Rahvusringhäälingule rahvusvaheliste spordiülekannete tegemiseks. Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingule eraldati insuliinipumpade ostuks 75 000, Naiste Varjupaikade toetuseks 50 000, Eesti Vähiliidule ennetustegevuseks ja nõustamiseks samuti 50 000 ja Päästeliidule 40 000 eurot.

Lisaks toetas rahanduskomisjon Holsmeri sõnul valitsuse ettepanekut suunata 5,6 miljonit eurot hariduskuludeks, mis aitab tema kinnitusel kaasa, et õpetajate palk tõuseks järgmisel aastal umbes kuus protsenti. 4,4 lisamiljonit suunatakse komisjoni otsusel teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooniprogrammi rahastamiseks.

Järgmise aasta riigieelarve eelnõu tuleb riigikogus kolmandale lugemisele sel kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles