Eesti võib peagi võtta põgenikke vastu Rootsist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased Eritreast saabumas Itaaliast Luleå lennuväljale Põhja-Rootsis.
Pagulased Eritreast saabumas Itaaliast Luleå lennuväljale Põhja-Rootsis. Foto: TT / Reuters

Juhul kui Euroopa Komisjon kiidab heaks ametliku taotluse, milles Rootsi soovib samuti abi põgenikega toimetulekuks, võib Eesti võtta põgenikke vastu Rootsist, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Ümberpaigutamiskava kohaselt on vaja Euroopa riikide vahel jagada Kreekasse ja Itaaliasse jõudnud Süüria ja Eritrea põgenikud. Siseminister Hanno Pevkuri sõnul eritrealasi seal on, kuid Itaaliasse on jõudnud väga vähe Süüria põgenikke ning needki on juba edasi liikunud.

Rootsi taotluse peab heaks kiitma Euroopa Komisjon ja see võib Pevkuri sõnul juhtuda juba järgmisel nädalal toimuval ülemkogul. Kui nii peaks minema, siis on Eesti valmis Pevkuri hinnagul esimesed inimesed Rootsist vastu võtma kuu või paari jooksul.

Itaalias viibiv PPA sideohvitser Priit Põdra ütles täna Postimehele, et koostöö Itaaliaga on sujunud hästi ning esimesed kaheksa põgenikku jõuavad Itaaliast Eestisse jaanuaris. «Näeksime kahe põgenikupere ehk kokku kaheksa inimese ümberpaigutamist. Itaalia võib pakkuda ka alaealisi või üksikvanemaid, ent kokku tuleb neid Eestisse ikkagi kaheksa,» sõnas sideohvitser.

Loe lähemalt: Esimesed põgenikud jõuavad Eestisse jaanuaris

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles