SDE: omavoliliste ehitiste probleem peab saama lahenduse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Hoolimata sellest, et koalitsioonierakonnad lükkasid täna riigikogus tagasi eelnõu, mis tegeles looduskaitsealadele rajatud ebaseaduslike ehitiste probleemiga, jätkavad sotsiaaldemokraadid omavoliliste ehitiste probleemile lahenduse otsimist.

Keskkonnakomisjoni ettepanekul lükati esimesel lugemisel tagasi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni algatatud looduskaitseseaduse ja ehitusseaduse muutmise seaduse eelnõu, teatas riigikogu pressiesindaja.

Ettepaneku poolt hääletas 45 ja vastu 19 riigikogu liiget. Seega langes eelnõu menetlusest välja.

«Me esitame looduskaitseseaduse muutmise eelnõu kolmapäeval pisut muudetud kujul uuesti riigikogu menetlusse. Uus eelnõu täpsustab riigi omandisse võtmise korda. Meil pole õigust loobuda, sest kaitsealadele ehitatud hooned riivavad sügavalt rahva õiglustunnet,» märkis sotsiaaldemokraat Mark Soosaar.

Lisaks loodusreservaatidele ja sihtkaitsevööndisse kerkinud hoonetele puudutab uus eelnõu ka looduskaitsealadele rajatud omavolilisi ehitisi, mida on kokku üle 40.

Sotsiaaldemokraatide ettepaneku järgi tuleb valitsusele anda õigus riigistada looduskaitsealadele püstitatud ebaseaduslikud ehitised. Kehtiv seadus nõuab nende lammutamist, ent lõhkumine võib osutuda veelgi suuremaks koormaks niigi õrnale loodusele, selgitas Soosaar. Tema sõnul saab hoonete riigistamise järel kasutada neid edaspidi nii teaduslikel eesmärkidel kui ka loodusmajadena noorte koolitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles