Evelin Ilves presidendi kihlumisest: mul on hea meel, et see uudis avalikuks tuli

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Endine presidendiproua Evelin Ilves väljendas sotsiaalmeedias head meelt selle üle, et uudis president Toomas Hendrik Ilvese ja Läti kaitseministeeriumi küberjulgeolekuvaldkonna juhi Ieva Kupce kihlusest avalikuks tuli, kuna see olevat vastus paljudele küsimustele, mida temalt viimastel kuudel küsitud on.

Avaldame Evelin Ilvese Facebooki postituse täismahus:

Kuna minult on tänase riigipea kihlust puudutava uudise kohta nii palju päritud, usun end võlgnevat ühe koondkommentaari. Mul on hea meel, et see uudis avalikuks sai, sest see on vastus nii paljudele küsimustele, mida minult on viimase seitsme kuu jooksul päevast päeva meedia ja tuttavate poolt küsitud, ent millele ma olen vastamata jätnud. Alates näiteks sellest, et «mis sind sinna katusele ajas» ja lõpetades, et «miks te ikkagi lahutasite».

Loodan, et nüüd on neil küsimustel lõpp, sest vastust on tänane avalik ruum tulvil. Loomulikult jääb igaühele õigus uskuda, et üks «hüljatud ja murest murtud mees» võib juba vähem kui kuus kuud peale lahutust kihluda. Nagu muinasjutus. Või pole see lugu siiski nii lihtne ja lühike?

Ainus tõde, ma usun, on see, mida kuulutab südamehääl ning selle järgimist tuleb austada.

Tõsi, tänase uudise avalikuks tulemine on ka mind pannud paljuski mu enda viimase paari aasta eluperioodist hoopis teises valguses nägema. Ning imestama, kui osav on meie psüühika ebameeldivate uudiste ilustamisel ning valusa tõe ümberpööramisel. See pole midagi uut. Ka see pole midagi uut, et osa mehi vajabki igaks erinevaks eluperioodiks uut muusat. Kui vaja, siis ongi ju päriselt vaja.

Võib-olla oligi minu, ühe lihtsa eestimaise maatüdruku missiooniks meie presidendi eepilises elus tema esivanemate iidse talu taastamine? Mäletan üht riigipea ammust sõnavõttu, kus ta ütles, et tema unistus on teha 20 aastaga tasa see, mida Nõukogude võim 50 aastaga hävitas. Oma talu näitel.

Minu elust läks Ärma tallu natuke vähem kui 18 aastat. Isegi efektiivsem, kui oodatud! Hästi tehtud, eks ju. Edasi aga terenduvad juba uued horisondid. Palju õnne nende vallutamisel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles