Toobali asemel sai ERRi nõukokku Enn Eesmaa

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson ja Enn Eesmaa.
Kadri Simson ja Enn Eesmaa. Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu nimetas parlamendist tagasi astunud ning riigikohtus eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises ja ametialases võltsimises süüdi mõistetud Priit Toobali asemel Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liikmeks Keskerakonda kuuluva Enn Eesmaa.

ERRi nõukokku kuulub neli rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna asjatundjat ja üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist.

Alates mai lõpust esindavad nõukogus poliitikuid reformierakondlane Heidy Purga, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Kalle Muuli, Vabaerakonna fraktsiooni liige Krista Aru, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Martin Helme ja sotsiaaldemokraat Mihkel Raud. Asjatundjatena kuuluvad nõukokku Mart Luik, Rain Tamm, Agu Uudelepp ja Pille Pruulmann-Vengerfeldt.

Keskerakonna peasekretärina töötanud Toobal teatas riigikogu liikme kohalt tagasiastumisest kaks päeva enne riigikohtu süüdimõistvat otsust ehk 18. novembril. Päev hiljem asus riigikogus tema asendusliikmena tööle Võru volikogu senine juht Anneli Ott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles