Arhitektuurimuuseum sai uue juhi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuurimuuseum.
Arhitektuurimuuseum. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Arhitektuurimuuseumi direktori tähtajalise töölepingu lõppemise tõttu välja kuulutatud konkursi võitis Leele Välja, kelle kolmeaastane ametiaeg algab järgmise aasta algusest.

Välja (42) on lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo eriala ning saanud magistrikraadi Eesti Kunstiakadeemiast (EKA) restaureerimise erialal. Ta on EKA dotsent ning on töötanud varem Tallinna Kultuuriväärtuste Ametis miljööalade osakonna juhatajana ja erinevate arhitektuuriajakirjade toimetajana.

Välja kuulub Muinsuskaitsenõukogu arhitektuurimälestiste ekspertnõukokku ja on Eesti

20. sajandi väärtusliku arhitektuuri kaardistamise ja analüüsi projekti ekspertkomisjoni liige. Lisaks kuulub ta Kunstiteadlaste Ühingusse ja MTÜ Arhitektuuripärandi Sõprade Seltsi juhatusse.

Konkursil kandideeris ka muuseumi senine juht Karin Hallas-Murula, kes ei osutunud valituks. Kultuuriminister andis talle üle tänukirja suure panuse eest muuseumi loomisel ja juhtimisel. «Karin Hallas-Murula professionaalsus ja pühendumus Eesti arhitektuuripärandi uurija ja tutvustajana on tunnustamist väärt,» ütles kultuuriminister Laine Jänes.

Eesti Arhitektuurimuuseumi direktorikonkursi komisjoni kuulusid Kultuuriministeeriumi, Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Kunstimuuseumi ja Eesti Vabaõhumuuseumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles