Hiiumaa pubist rööviti omanikku ähvardades hulk alkoholi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud nädalal rööviti ühest Hiiumaa pubist ähvarduste saatel suur hulk alkoholi. Kõnealune pubi pakub politseinikele aga hulganisti tööd - viimase poole aasta jooksul on sinna olnud 15 väljakutset.

Intsident leidis aset möödunud nädala neljapäeval, 3. detsembril. Politsei info kohaselt sisenesid õhtul kella 22 ajal kaks meest Kärdlas Sadama tänaval asuvasse Priiankru pubisse.

Pubi omanikku vägivallaga ähvardades võtsid röövlid kaasa erinevaid alkohoolseid jooke, mille kogukahju küündis 158 euroni. Nüüdseks on üks kahtlustatav kinni peetud.

Pubi omanik ei soovinud konkreetset juhtumit kommenteerida, kuid sõnas, et sellised asju juhtub seal alatasa. Ja tõepoolest, seda kinnitab ka politsei statistika.

Probleemne pubi

Nimelt on poole aasta jooksul selle pubi juurde olnud kokku 15 väljakutset, millest enamik on olnud seetõttu, et külastajatega ei ole hakkama saadud. Väärteomenetlusi on alustatud nende väljakutsete peale kahel juhul, ülejäänud juhtudel on olukord lahendatud ja menetlust ei ole vaja olnud alustada. Kuriteomenetlusi enne kõnealuse röövimise juhtumit alustatud ei olnud.

«Politsei poolt vaadatuna on tegemist probleemse kohaga, kus mitte just alati ei kehti head kauplemistavad ja alkohol on kättesaadav olnud ka alaealistele. Lahtiolekuajad ei ole ka korrektselt fikseeritud ja selle asutuse probleemistikuga on tegeletud koostöös kohaliku omavalitsusega,» märkis Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Küll aga kinnitas ta, et vaatamata sellele, et tegemist ei ole eeskujuliku asutusega, ei ole kuriteo toimepanemisele mingit õigustust ja politsei tegeleb ka viimatise juhtumise lahendamisega täie tõsidusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles