Eesti neiud narkoveole kihutanud nigeerlane ei saanud Ilveselt armu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada.
Oktoobris 2013 tabati Peruus kaks eestlannat, tollal 19-aastane Anneli Kolk ja 22-aastane Anne-Maarja Gross, kes üritasid reisikohvriga lennukisse kuus kilo kokaiini smugeldada. Foto: Peruu politsei

President Toomas Hendrik Ilves jättis oma otsusega rahuldamata 21 süüdimõistetu armuandmispalved, teiste seas ei saanud armu nigeerlane, kelle õhutusel üritasid kaks eesti neiut vedada Peruust välja ligi kuus kilogrammi kokaiini ja kannavad selle eest praegu pikka vanglakaristust.

Harju maakohus mõistis mullu septembris Nigeeria kodaniku Moses Uluata Tite süüdi suures koguses uimastite käitlemisele ning nende salakaubaveole kihutamises ning määras talle kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Pärast karistuse kandmist saadetakse 1993. aastal sündinud mees Eestist välja ja ta ei tohi viie aasta jooksul riiki siseneda.

Politsei tabas Tite mullu kevadel Hispaaniast ning ta toodi eelmise aasta aprilli alguses Eestisse.

Peruu Cusco kohus määras tänavu veebruaris kahele Eesti kodakondsusega noorele naisele narkootilise aine omamise ja vedamise eest karistuseks kaheksa aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.  Anneli Kolk ja Anne-Maarja Gross tabati Peruus Cusco lennujaamas 4. Oktoobril 2013, kui nad üritasid minna lennukisse, käsipagasis ligi kuus kilo kokaiini.

Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

President ei andnud armu ka narkokuriteo eest kümneaastast vanglakaristust kandvale Viro Raudsepale. Raudsepp on kohtu all ka poolelioleval Assar Pauluse väidetava jõugu kohtuprotsessil. Prokuratuur süüdistab 1973. aastal sündinud Raudseppa kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Tänavu septembris pälvis Raudsepp meedia tähelepanu seoses Pauluse väidetava jõugu kohtuprotsessiga, kui ta alustas vanglas näljastreiki ja keeldus kohtusse tulemast.

President jättis rahuldamata ka 1964 aastal sündinud Robert Pohlaku arnuandmispalve. Pohlak kannab

Foto: Lõuna prefektuur.

omavoli, kehalise väärkohtlemise, ähvardamise ja muude kuritegude eest kaheksa aasta ja kolme kuu pikkust vanglakaristust. Tartu maakohus tunnistas aprillis 20122 Robert Pohlaku süüdi omavolis, kehalises väärkohtlemises ja ähvardamises ning karistas teda nelja aasta pikkuse vanglakaristusega. Kohus suurendas Pohlaku karistust talle varasema kohtuotsusega mõistetud ärakandmata karistuse võrra. Koos varasema karistusega peab ta kandma kaheksa aasta, kolme kuu ja kolme päeva pikkuse vangistuse.  Robert Pohlak sai tuntuks 1990. aastatel, kui ta sattus Linnuvabriku grupeeringu liikmena mitmete kuritegude tõttu politsei huviorbiiti.

President ei andnud armu ka Anatoli Nikolajevile, kes kannab nelja inimese mõrvamise eest eluaegset vanglakaristust. Süüdistuse järgi tulistas Nikolajev 1998. aasta 19. aprilli õhtul Kohtla-Järvel Põhja allee ühe elamu korteris surnuks 39-aastase, 36-aastase ja 25-aastase naise ning 28-aastase mehe. Mahalastud 25-aastane naine oli viimaseid kuid lapseootel. Mõrvatud 39-aastane naine oli Nikolajevi elukaaslane.

President jättis eile allkirjastatud otsusega armu andmata järgmistele süüdimõistetutele:

Natalja Avira (sündinud 1972)

Alexander Bashmakov (1982)

Roman Braginski (1962)

Valeri Desjatski (1979)

Lauri Fatkin (1969)

Aleksander Ilves (1976)

Aleksandr Kapajev (1979)

Oleg Kozlov (1970)

Marko Lemsalu (1980)

Reiko Madi (1982)

Vladislav Meteljov (1993)

Anatoli Nikolajev (1954)

Olari Paas (1968)

Silver Piller (1988)

Robert Pohlak (1964)

Raili Polli (1964)

Virgo Raudsepp (1973)

Eduard Silm (1985)

Inna Tihhonovetskaja (1976)

Alar Tiri  (1976)

Moses Uluata Tite (1993)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles