Kihelkonna kool testis õppetöös tahvelarvutit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad
iPad Foto: SCANPIX

Saare maakonnas asuv Kihelkonna kool osales 11. oktoobrist 13. novembrini Eestis esimese õppeasutusena eksperimendis, milles kasutati 1. klassi õppetöös tahvelarvutit.

Projekti «Teeme 1. sammu» juhi ja Kihelkonna kooli direktori Enda Torga sõnul valiti nad nüüdisaegse õppevahendi katsejänesteks heade juhuste kokkulangemisel ning nelja testinädala jooksul said nad unikaalse ja positiivse õpetamis- ning õppimiskogemuse, mida kellelgi teisel veel ei ole, kirjutas Meie Maa.

Torga kirjeldusel eristusid katseaja koolitunnid tavapärastest selle poolest, et nii õpetaja kui õpilane kasutasid õppetöös õpikute ja töövihikute asemel tahvelarvutit iPad, mis valiti prooviarvutiks seetõttu, et projekti meeskonna arvates kooli sobiv tahvelarvuti jõuab müüki alles järgmise aasta kevadel.

Eksperimendis testõpetajana osalenud Kihelkonna kooli koolmeistri Õnne Kruusmaa sõnul kergendas iPad märgatavalt nii õpetaja kui õpilase tööd.

«Kuna kõik tunnid olid tahvelarvutis õpetaja jaoks koostatud, polnud enam vaja aega kulutada tunni ettevalmistamisele ega lisamaterjali otsimisele,» selgitas ta. «Tunnis sain vaid ühe sõrmeliigutuse abil õpilasele ülesandeid saata ning nägin ka seda, kuivõrd rikkalikke võimalusi pakub tahvelarvuti lastele individuaalseks lähenemiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles