Riigikogus loodi parlamendirühm Kuubaga suhtlemiseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba lipp
Kuuba lipp Foto: AFP / Scanpix

Riigikogu 10 saadikut moodustasid täna Eesti-Kuuba parlamendirühma, mida hakkab juhtima reformierakondlane Eerik-Niiles Kross.

Riigikogu pressiteenistuse teatel põhjendas Kross parlamendirühma loomist Kuuba tähtsuse kasvuga. «Kuuba avanemine maailmale ning tõenäosed reformid poliitikas ja majanduses saavad arvatavasti olema lähiaastate üks olulisemaid muudatusi Ladina-Ameerika ruumis. Eesti huvides on olla nende protsesside kaasaaitaja ning parlamentaarne diplomaatia saab siin mängida teedrajavat rolli,» ütles ta.

Lisaks Krossile kuuluvad parlamendirühma reformierakondlased Yoko Alender, Kristjan Kõljalg, Lauri Luik, Keit Pentus-Rosimannus ja Valdo Randpere, sotsiaaldemokraadid Andres Anvelt ja Mihkel Raud, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Maire Aunaste ning keskerakondlane Mihhail Korb.

Riigikogus moodustati täna parlamendirühm ka Kanada parlamendiga suhtlemiseks. Seda hakkab samuti juhtima Kross, kelle sõnul on Eestil Kanadaga erilised suhted. «Kanadas elab suur ja elujõuline Eesti kogukond, Kanada on meie liitlane NATOs ning on viimastel aastatel olnud aktiivne Ukraina reformide toetaja. Kanada äsjased valimised tõid riigile uue valitsuse ja uue parlamendienamuse, kellega tihedate suhete loomine on mitmel tasandil Eesti huvides,» ütles ta riigikogu pressiteenistuse teatel.

Eesti-Kanada parlamendirühma kuuluvad ka reformierakondlased Yoko Alender, Jüri Jaanson, Toomas Kivimägi, Kristjan Kõljalg, Maris Lauri, Lauri Luik, Kalle Palling, Keit Pentus-Rosimannus ja Valdo Randpere, sotsiaaldemokraadid Kalvi Kõva, Sven Mikser ja Mihkel Raud ning Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Maire Aunaste.

Kokku on kevadel valitud riigikogus moodustatud 46 parlamendirühma, mille kaudu saavad saadikud teiste riikide parlamentidega suhelda, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles