Rõivas loodab: kooseluseaduse debatid on minevik

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Taavi Rõivas avaldas lootust, et kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmise üle käivad arutelud riigikogus ei ole enam nii põhimõttelised kui mullused.

«Minu jaoks ei ole see enam sedavõrd põhimõtteline küsimus nagu seaduse vastuvõtmisel möödunud suvel. Minu jaoks on see elementaarne loogika, et kui seadus on vastu võetud, siis nüüd vormistatakse rakendusakte /--/, mina sellest küll enam poliitilist vaidlusküsimust teha ei tahaks,» ütles Rõivas.

«Ma usun, et kõik riigikogu liikmed mõistavad, see, et õigusruum oleks korrektne, on meie kõigi ühine huvi. /--/ Minu meelest ei peaks selles suurt poliitikat nägema.»

Rõivas avaldas lootust, et selles küsimuses on suured ja valusad debatid minevikku jäänud. «Meil ei ole mitte midagi võita sellest, kui me neid uuesti need teemad lahti kisume ja juba peetud debatte uuesti pidama hakkaks. Mul oleks heameel näha, kui need rakendusaktid saaksid ilusti vastu võetud ja me saaks õigusselguse,» lisas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles