Max Kaur teatas, et ta valiti Peipsi aasta inimeseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Max Kaur.
Pildil Max Kaur. Foto: Max Kaur

Peipsi piirkonna aasta inimeseks 2015 sai Peipsi pealinna ehk Mustvee linnapea Max Kaur, teatas Max Kaur.

«Ajalehe «Peipsi rannik» toimetus põhjendas valikut tööga, mille tulemused on avalikusele nähtavad ja Peipsi inimeste poolt tunnustust leidnud,» lisas Max Kaur.

Ta jätkas, et «viiesaja aastase ajalooga Mustvee areneb viimastel aastatel kiiremini kui ei kunagi varem oma ajaloos».

«Peipsi keskusena on Mustvee areng strateegilist tähtis Eestile, seetõttu on Eesti riigi poolt Mustvee ametlikult tunnistatud üheks haldusreformi tõmbekeskuseks. 2015 aasta oli Peipsi pealinnale erakordselt edukas, mis näitas, et Mustvee on võimeline välja kandma piirkonna liidri rolli,» kiitis Kaur.

Viiesaja aastase ajalooga Mustvee areneb viimastel aastatel kiiremini kui ei kunagi varem.

Järgnevalt loetles ta üles kõik suuremad tänavuse aasta saavutused.

Kauri sõnul on üheks olulisemaks projektiks Peipsi pealinnas olnud Mustvee sadama ehitus. Euroopa Liidu struktuurifondide rahalise abiga on valminud Mustvee sadama hoone, põhjakai, paadisadam, slipp, ehitati välja põhjamuuli promenaad ning avati sadama kohvik, tegemisel on Mustvee sadama lõunakai, jahisadam ja muuli promenaad.

Sel aastal avati ka Mustvee uus sild, selgitas Kaur. «Eesti ilusam sild harmoneerub uue sadamaga ning on andnud Mustveele ligitõmbava välimuse.»

2015 aastal jätkus linna heakorrastamine. Linnas on uued kõnniteed ja tänavavalgustus. «Tegemisel on kesklinna bulvar. Kõike seda täiendavad esinduslikud lipuväljakud kesklinnas ja linna sissesõidul, uus haljastus, uued viidad linna sissesõidul,» seisab Max Kauri pressiteates.

Kuid sellega ei ole Mustvee plaanid veel lõppenud. Rekonstrueerimisele tuleb suur Mustvee ristmik. Ehitamisele tuleb ka kergliiklustee Mustvee sillast Raja külani.

«Mustvee uhkuseks on tema kirikud. Et saada neile uut tähelepanu on toimunud nende tõeline renessanss, kirikutele on paigaldanud uus lisavalgustus, et neid linnapildis esile tuua. Luteri kirik sai aga uue oreli,» rõõmustas Kaur.

Linna hariduselu olulisemaks sündmuseks oli tema sõnul Peipsi gümnaasiumi tööle hakkamine, kus õpivad nüüd nii eestlased kui ka venelased.

«2015 aasta oli oluline tähis turismi arengus Mustvees. Perekond Pajula eestvedmisel avati Mustvees hotell Ankur, mis on valmis vastu võtma ka kõrgeid külalisi. Kindlasti on sümboolse väärtusega linna uus kell keskväljakul, mis loeb Mustveele tema ajaloo uut aega,» lõpetas Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles