10 uudist, mida võiksid teada: neljapäev, 10. detsember

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  1. Kooseluseaduse rakendusaktid jäävad sel aastal vastu võtmata

    Foto: Scanpix

    Opositsioonilt enam kui 300 muudatusettepanekut saanud kooseluseaduse rakenduseelnõu ei jõua sel aastal riigikogus teisele ega kolmandale lugemisele, seega jõustub palju vaidlusi tekitanud seadus 1. jaanuaril ilma rakendusaktideta.

    OLULIST

    • Parlamendi õiguskomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof ütles Postimehele, et täna arutas komisjon Vabaerakonna ning ka Konservatiivse Rahvaerakonna muudatusettepanekuid, mis tema hinnangul on seaduse mõttega vastuolus.

    • Kuna kõigi muudatusettepanekute arutamisega ei jõutud täna lõpule, ei teinud komisjon ka riigikogu juhatusele ettepanekut võtta eelnõu järgmisel nädalal päevakorda.

    Kooseluseaduse jõustumisest ja rakendusaktidest loe postimees.ee-st

  2. Darja surnukeha leiti terviseraja kaugemast otsast

    Pähklimäe terviserada. Foto: Liis Treimann

    Täna hommikul tegutsesid uurijad ja eksperdid taas Darja (14) surnukeha leidmispaigas, kus paluti abi ka Postimehe fotograafilt ja reporterilt. Darja koolipere on aga juhtunust šokis.

    OLULIST

    • Koht, kust Darja leiti, on väga eraldatud. Mistõttu on raske mõista, kuidas või miks tüdruk selle teekonna ise üldse ette võttis.

    • Sündmuskohal esmased toimingud teinud kohtuarst ja uurijad ei tuvastanud asjaolusid, mis viitaksid vägivaldsele surmale.

    Traagilistest sündmustest Narvas loe postimees.ee-st

  3. Kasvataja esitas politseile avalduse 200 lamba kadumise kohta

    Lambad. Foto: Scanpix

    Eesti suuremate lambakasvatusettevõtete hulka kuuluv Saaremaa Ökoküla esitas politseile avalduse 200 pärandkooslustel karjatatud lamba kadumise kohta.

    OLULIST

    • Vilsandi saarevaht Avo Piisk ütles, et temagi on lammaste kadumise lugu kuulnud, paraku tundub see lugu talle absurdsena.

    • Keskkonnaameti maahoolduse spetsialist Taavi Taavita ütles, et päris hooldamata Vilsandi pärandkooslused siiski ei ole, ehkki saaks paremini.

    Kadunud lammastest loe postimees.ee-st

  4. «Vehkleja» pakkus ookeani taga suurüllatuse

    Kuldgloobuste võitjad selguvad 10. jaanuaril.  Foto: AFP / Scanpix

    Mõjukas Hollywoodi välisajakirjanike ühing nimetas äsja viis mitteingliskeelset filmi, mis hakkavad kandideerima Kuldgloobusele - ja nende seas on ka soomlase Klaus Härö «Vehkleja».

    OLULIST

    • «Me tegime seda!» saatis režissöör Klaus Härö vahetult pärast nominentide selgumist filmi Eesti produtsendile Ivo Feldile sõnumi.

    • Nii Eestit esindava «1944» kui Soomet esindava «Vehkleja» peamiseks eesmärgiks on jõuda Oscari-konkurentsis vähemalt 9-filmilisse eelvalikusse ehk shortlisti, mis avalikustatakse detsembri lõpus.

    «Vehkleja» edust ja võimalustest loe postimees.ee-st

  5. Fund Ehitus: vaikne, kuid agressiivne

    Lepingu järgi peaks Fund Ehitus andma Eesti Rahva Muuseumi uue hoone Riigi Kinnisvarale üle veel sellel kuul. Foto: Margus Ansu

    Fund Ehitus peidab ennast avalikkuse eest nagu neitsiihu, hoolimata sellest, et firma kuulub siinsetel ehitusplatsidel projektijuhtidena vintskeks sooldunud ja äärmuslikke juhtumeid kogenud ettevõtjatele.

    OLULIST

    • Erinevalt turuliidritest Merkost ja Nordeconist, kes räägivad majandusaasta aruannetes üpris põhjalikult oma tegevusest ja kavatsustest, sisaldab Fund Ehituse aruanne vaid minimaalsel nõutaval hulgal infot.

    • Fund raiub kui rauda, et nemad ei lähe ühelegi konkursile teadlikult alapakkumist tegema.

    Salapärasest ehitusfirmast loe postimees.ee-st

  6. Volkswageni sisejuurdlus: skandaali põhjuseid on vähemalt kolm

    Volkswageni tegevjuht Matthias Müller tänasel pressikonverentsil Foto: Michael Sohn/AP

    Volkswagen avalikustas tänasel Wolfsburgi peakontoris peetud pressikonverentsil oma heitgaasiskandaali sisejuurdluse esimesed tulemused ning andis uut infot selle kohta, kuidas norme rikkuvad autod korda tehakse.

    OLULIST

    • Kokkuvõttes sai heitgaasinormide kontrollijaid petvate tehnoloogiate kasutamine ettevõtte teatel võimalikuks kolmel peapõhjusel: isiklikud rikkumised, ettevõtte vigane sisepoliitika ning pettust tolereerinud allüksustes valitsenud mõtteviis, vahendab The Verge.

    • Praegu on skandaali tõttu ametist vabastatud üheksa Volkswageni keskastmetöötajat ning välistatud pole vallandamiste jätkumune.

    Volkwageni kannatustest loe postimees.ee-st

  7. Hodges: Venemaa võib tõkestada ligipääsu Läänemerele

    Euroopa maavägede ülem Ben Hodges. Foto: Scanpix

    Venemaa Kaliningradi oblastis on märkimisväärselt võimekusi, mis võivad teha raskeks ligipääsu Läänemerele, kui seda peaks vaja minema, vahendas väljaanne Defense One USA Euroopa maavägede ülema Ben Hodgesi sõnu.

    OLULIST

    • Venemaa on korraldanud NATO komandöride kõnepruugis nn välkõppusi ehk ulatuslikke õppusi, millest ette ei teatata ning milles kasutatakse keerukat ja arenenud relvastust.

    • Aasta algul hoiatas Venemaa Taanit, et selle sõjalaevadest võivad saada tuumalöögi sihtmärgid, kui need osalevad NATO raketitõrjeprojektis.

    Venemaa tegevusest ja võimekusest Läänemerel loe postimees.ee-st

  8. Tuntud telekokk seisab silmitsi tõsiste süüdistustega

    Jamie Oliver Foto: Ian West/PA Wire

    Üleilmaliselt tuntud telekoka Jamie Oliveri ettevõtet süüdistatakse halastamatus juhtimisstiilis, kuna vahetult enne jõule jääb töötuks tema Notting Hilli kaupluse 12 töötajat.

    OLULIST

    • Telekoka Jamie Oliveri Notting Hilli kauplus Recipease suleb uksed jõululaupäeval, mistõttu jäävad seetõttu töötuks 12 senist töötajat, keda ajab marru otsuse halb ajastus, vahendab Telegraph.

    • Oliveri ettevõtte pressiesindaja selgitas otsust aga sellega, et Jamie Oliver Group on otsustanud viimasel aastal keskenduda oma põhitegevusele, mistõttu kaasneb sellega ka sellest liiga kaugele minevate tegevuste lõpetamine.

    Jamie Oliveri ettevõtte skandaalist loe postimees.ee-st

  9. Tšehhi tippsuusataja tegi jahmatava ülestunnistuse

    Eva Vrabcova-Nyvltova Foto: Scanpix

    Tänavust suusatamise MK-sarja väga tagasihoidlikult alustanud Eva Vrabcova-Nyvltova tunnistas Tšehhi meediale antud intervjuus, et vaevleb toitumishäire küüsis.

    OLULIST

    • «Mul on söömishäire, kuid see on veidi erinev harilikust anoreksiast,» selgitas ta.

    • Naine viidi Soome etapilt Brno haiglasse, kus ta tunnistas, et pole viimasel ajal kuigi palju söönud.

    Suusataja söömishäirest loe postimees.ee-st

  10. Menufilm «Nullpunkt» Postimehe kinos

    «Nullpunkt» Foto: kaader filmist

    Tänasest kuni pühapäeva südaööni saavad Postimehe lugejad vaadata eelmise aasta säravaimat debüütfilmi Mihkel Ulki «Nullpunkti».

    OLULIST

    • Film sai väga hea vastuvõtu nii noortelt, publikult kui ka kriitikutelt.

    • Järgmisel nädalal filosoofiadokumentaal «Puhta mõtte ruum».

    Vaata «Nullpunkti» Postimehe kinos

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles