Kaljurand Vene sõjalennukite pimelendudest: tegu on väga tõsise probleemiga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Sander Ilvest

Eilne «Pealtnägija» rääkis, et tänavu on Vene sõjalennukid Eesti piiri lähedal rahvusvahelises õhuruumis põhjustanud juba 266 ohtlikku lennuintsidenti, mille peale Ämaris paiknev õhuseiredivisjon peab käivitama õhuturbeoperatsiooni. Välisminister Marina Kaljuranna sõnul on tegu väga tõsise probleemiga ning Eesti on selle kohta korduvalt Venemaalt vastuseid nõudnud.

Lennuintsident on ohtlik pimesõit, mil sõjalennuk lendab rahvusvahelises õhuruumis ühest baasist teise ilma sisselülitatud transponderita, mis võimaldaks selle asukohta radaril märgata ja jälgida, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kõigil kohtumistel, kus ma olen Vene suursaadikuga kohtunud, oleme me rääkinud ka sellest, et transponderiteta lennukid on ohtlikud, nad ohustavad kogu lennuliiklust Balti mere kohal,» ütles Kaljurand.

Välisminister lisas, et Venemaa saadik ütleb alati selle peale diplomaatiliselt, et ta esitab selle info Moskvasse, kuid ühtegi põhjalikku, ratsionaalset, loogilist vastust ta andnud pole.

Loe lähemalt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles