Politsei hakkab ilmselt saama reaalajas kõigi hotellikülastajate andmeid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell.
Hotell. Foto: SCANPIX

Siseministeeriumi plaanide kohaselt hakkavad õiguskaitseorganid saama reaalajas kõigi hotellikülastajate andmeid ning kavatsetakse luua ühtne hotellikülastajate register.

Õiguskaitseorganid saavad märguande, kui mõnda hotelli või hostelisse läheb ööbima tagaotsitav kurjategija või tuvastatakse mingi kahtlane tegevus, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Hotellide- ja restoranide liit viitas, et registriga võidakse rikkuda inimeste õigust eraelu puutumatusele. Siseministeerium aga toonitas, et inimestelt küsitakse jätkuvalt samasugust infot, nagu siiani, kuid kuna andmed lähevad serverisse, ei pea politseinikud enam hotelle läbi helistama.

Siseministeeriumi asekantsleri Erkki Koorti sõnul ei hakka need andmed jõudma automaatselt kellegi lauale, välja arvatud siis, kui tegemist on tagaotsitavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles