Partsi hinnangul viitavad Seli väited ravivajadusele

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Jaanus Lensment
Juhan Parts ütles, et Neinar Seli väited, justkui oleks Parts tema süüdimõistmise taga, viitavad ravivajadusele.

«Kinnitan, et mul pole selle kriminaalasjaga mitte mingit otsest sidet ja et kuuldused kohtu, prokuratuuri ja politsei kuuluvusest minu magnetvälja ei ole mitte ainult tugevalt liialdatud, vaid vajaksid hoopis kapitaalsemat sorti ravi,» lausus Parts «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERRi uudisteportaal.

«Tegelikult olen nõus sellega, et Seli ongi olnud tegus inimene, aga tema kaasaminemine savisaarliku «õigussüsteemist väljaspool» konseptsiooniga ja moodsa trendiga vihjata kõigis hädades Juhan Partsile seab tolle kahtluse alla,» lisas Parts.

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis täna, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises.

Riigikohtu hinnangul lugesid kohtud nõuetekohaselt tõendatuks, et Neinar Seli, kes oli nii Tallinna Sadama nõukogu esimees kui ka Eesti Olümpiakomitee president, hääletas Tallinna Sadama nõukogu 31. oktoobri 2013. a koosolekul otsuse poolt maksta Eesti Olümpiakomiteele 250 000 eurot toetust.

Korruptsioonivastane seadus keelab ametiisiku osalemise otsuse vastuvõtmises, kui otsuse tulemus mõjutab ametiisiku või temaga seotud isiku huve ehk kui tegemist on nn huvide konfliktiga. Toimingupiirangut on rikutud ka siis, kui sellega varalist kahju ei kaasne.

«Ma ei ole end selles, milles mind on süüdistatud, süüdi tunnistanud. Kuid veel olulisem – ma ka ei tunne end vähimalgi määral süüdi. Ma ei ole teinud midagi õigusvastast. Kas ma peaksin alluma poliitiliselt motiveeritud süüdistusele, mille tõukejõud ei olnud Juhan Partsi poolt mitte õigus ja õiglus, vaid kättemaksuiha? Mis oligi kättemaks,» teatas otsuse peale Neinar Seli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles