Narkosõpru pitsitab kanepinappus

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepipõld
Kanepipõld Foto: Reuters / Scanpix

Eesti kanepisuitsetajad kurdavad, et nende lemmikuimasti on muutunud raskesti kättesaadavaks - saab vaid läbi häda ning liiga viletsat ja kalli hinnaga.


Tallinnas elav kõrgharidusega välismaalane Michael (31), kes tarvitab vahel harva kanepit, kurdab, et marihuaana on Tallinna tänavatelt kadunud ja mõlemad tema tuttavad diilerid kinni võetud, kirjutab Eesti Ekspress.

Siiski, läbi raskuste on mees harva grammikese puru kätte saanud, aga see ei anna talle põhjust rõõmustamiseks, sest hinnad on aastaga kahekordistunud ning Eestis leviva kraami kvaliteet alla käinud ning tarbijad enam müüjaga otse kokku ei puutu, saades kraami tuttavate tuttavate kaudu.

Pärast enda vana diileri trellide taha panekut uue leidnud ehitaja Margus (25) vahendas, et uue varustaja sõnul käib eelmise aasta kevadest alates nõiajaht, mistõttu ei juleta enam kanepit müüa ja see lööb ka hinnad üles.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas samas leidis, et kanep pole kuhugi kadunud – lihtsalt aeg-ajalt esineb perioode, kus turul valitseb defitsiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles