Rõivas: sotside etteheited Partsile on otsitud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase hinnangul on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna etteheited Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks pakutud Juhan Partsile otsitud.

Rõivas ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et koalitsiooni osapooled kohtuvad uuesti täna, et arutada erinevaid lahendusvariante. Tema sõnul on olemas mõned ideed, kuidas olukorrast välja tulla.

Samas kritiseeris ta koalitsiooni kuuluvaid sotsiaaldemokraate, kes on Partsi esitamise blokeerinud, nimetades nende vastuseisu põhjendusi otsituks.

Rõivase sõnul vestlesid Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Margus Tsahkna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jevgeni Ossinovski õige mitu nädalat selle üle, millistel tingimustel oleks sotsidel võimalik Partsi kandidatuuri toetada. Kui sotside etteheited Partsile oleksid tõsised, ei oleks nad mitu nädalat Tsahknaga läbirääkimisi pidanud, märkis ta ning lisas, et näiteks Estonian Airi osas oleks lühinägelik vastutus toonase majandusministri kraesse riputada. Tööks Euroopa Kontrollikojas on Partsil tema sõnul kõik erialased teadmised olemas.

Rõivas leidis, et koalitsioonipartneri «natuke rabe käitumine» on tulnud sellest, et on satutud uude olukorda ja katsetatud, kuidas täpselt koostöö välja näeb. «Kogemuste tulles vähenevad ka rabedused,» lausus ta suvel sotsiaaldemokraatide esimeheks valitud Ossinovskile viidates.

Ühtlasi avaldas ta veendumust, et valitsus leiab Euroopa Kontrollikoja liikme kohale väärika kandidaadi, lisades, et midagi halba poleks ka selles, kui kontrollikojas jätkaks Eesti senine esindaja Kersti Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles