Indias kivirünnaku alla sattunud eestlased said haiglast välja ja jätkavad matka

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Indias kohalike elanike kivirünnakus vigastada saanud eestlastest paar sai haiglast välja ning nad jätkavad oma poolelijäänud teekonda.

Eestlastest mehe ja naise seisund paranes selle nädala alguseks nii palju, et nad said esmaspäeval Udaipuri erahaiglast välja, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas Postimehele.

Eestlased otsustasid kivirünnaku tõttu katkenud teekonda jätkata. «Saatkond Indias ja välisministeerium on olnud nii rünnakuohvrite kui ka nende lähedastega kontaktis ning nad võivad alati meie poole pöörduda, kui abi on vaja,» lausus Belovas.

Indias Rajasthani osariigis matkal olevad Eestist pärit mees ja naine said 1. detsembri õhtul Udaipuris kohalike elanike kivirünnakus vigastada. 46-aastane Eha ja 45-aastane Vahur olid matkamas Gujaratist Mount Abule ja olid läbimas Kanbai küla Gujarati ja Udaipuri piiril.

Kohalik politseiülem Rajendra Prasad Goyal selgitas, et nad olid janused ja sisenesid Udaipuris ühte hütti, et vett küsida. Paraku pidas seal viibinud vanem naine neid ekslikult röövliteks ja hakkas appi karjuma. Naisele appi jooksnud kohalikud mehed hakkasid eestlasi kividega loopima, et neid eemale peletada. Paar leiti hiljem maantee ääres lebamas.

Goyal lisas, et tegu oli eksitusega ja rünnak ei olnud ettekavatsetud, sellegipoolest pidas politsei kinni kolm meest.

Rünnaku ohvriks langenud eestlased olid enne rünnakut Indias 18 päeva ning enne Udaipuri külastasid nad veel mitmeid kohti.

Mõlemal on olemas reisikindlustus, mis katab haiglaravi kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles