Seli lubas EOK juhi kohalt tagasi astuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli täna Postimehele intervjuud andmas.
Neinar Seli täna Postimehele intervjuud andmas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Neinar Seli lubas oma kohalt tagasi astuda, kuid ei öelnud, millal ta seda teeb.

«Mina oma sõna pean ja igal juhul astun tagasi nagu lubatud on,» kinnitas Seli täna õhtupoolikul «Aktuaalses Kaameras». Seli sõnul on talle avaldatud survet oma ametis jätkata ning ta viitas 85-le toetushäälele, mis ta EOK presidendiks valimisel sai.

Seli rääkis ERRile, et soovib olümpiakomitee juhtimise sujuvalt üle anda ning andis mõista, et seetõttu võib tema tagasiastumine viibida.

Eesti Olümpiakomiteele raha eraldamise asjus kahes alama astme kohtus süüdi jäänud EOK presidendi ja Tallinna Sadama nõukogu endine esimees Seli jäi süüdi ka riigikohtu reedese otsusega ning seega on tema süüdimõistmine lõplikult jõustunud.  

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises. Kolleegium rahuldas osaliselt Neinar Seli kaitsja kassatsiooni ja muutis maa- ning ringkonnakohtu otsuse põhjendusi, kuid nõustus lõppjäreldusega, et Neinar Seli on talle süüdistuses ette heidetud korruptsioonikuriteo toime pannud.

Riigikohtu hinnangul lugesid kohtud nõuetekohaselt tõendatuks, et Neinar Seli, kes oli nii Tallinna Sadama nõukogu esimees kui ka Eesti Olümpiakomitee president, hääletas Tallinna Sadama nõukogu 31. oktoobri 2013. aasta koosolekul otsuse poolt maksta Eesti Olümpiakomiteele 250 000 eurot toetust.

Korruptsioonivastane seadus keelab ametiisiku osalemise otsuse vastuvõtmises, kui otsuse tulemus mõjutab ametiisiku või temaga seotud isiku huve ehk kui tegemist on nn huvide konfliktiga.  Toimingupiirangut on rikutud ka siis, kui sellega varalist kahju ei kaasne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles