Armastus on nagu lõke

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter ja Ille Kase Rakvere Kolmainu kirikus. Abielus on nad juba 1955. aasta 11. septembrist saati.
Valter ja Ille Kase Rakvere Kolmainu kirikus. Abielus on nad juba 1955. aasta 11. septembrist saati. Foto: Eero Vabamägi

Rakvere Kolmainu kirik on tagasihoidlik nagu luteri kirik ikka. Kuuskki on ehitud vaid üksikute valgete, ilmselt paberist välja lõigatud inglite ja lumehelvestega. Aga eestlastele ongi alati olnud tähtis sisu, mitte edev vorm.

Pool tundi enne Lääne-Viru maavalitsuse ja EELK Rakvere Kolmainu ja Karmeli koguduste korraldatud austamisürituse algust on esiread juba hõivatud, ent rahvast tuleb aina juurde. Mängib vaikne instrumentaalmuusika, kandelaabritel ja kuusel põlevad küünlad.

Kuldses eas, ent eestlaslikult tagasihoidlikud vanapaarid tunneb hetkega ära – naised on juuksed soenguks kamminud ja end pisut ehtinud, meestelgi on ülikonnad ja valged särgid seljas. Just nagu viis- või kuuskümmend aastat tagasi, kui nad altari või perekonnaseisuaktide büroo ametniku ette astusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles