Pomerants: põlevkivi kasutamine peab 15 aasta pärast hakkama vähenema

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits/Postimees

Keskkonnaminister Marko Pomerantsi hinnangul pole pikemas perspektiivis Eestil raske Pariisi kliimaleppega seatud eesmärke saavutada, kuid tehnoloogilised muutused selleks on alles tulemas, sest põlevkivi arengukava järgi jätkub fossiilse kütuse kasutamine Eesti elektrijaamades vähemalt 15 aastat.

Pomerantsi ütles raadiosaates «Vikerhommik», et Pariisi kliimaleppega kokku lepitud eesmärgid vähendada süsinikdioksiidide emissoone ja suurendada taastuv energia kasutuselevõttu pole Eesti jaoks niivõrd pöörased, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Pariisi üks peamisi tulemusi ehk CO2 vähendamine tähendab Eesti jaoks, et Eesti energeetikasektor ei saa tulevikus tugineda peamisele maavarale põlevkivile.

«15 aasta pärast peavad laiemat pilti vaadates muutused tekkima ja peamiselt need muutused puudutavadki energia saamist põlevkivist,» märkis keskkonnaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles