Kunstimuuseumi kullafond jõuab markidele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue postmargi esitlus. Pildil Sirje Helme, Enn Kunila, Lembit Lõhmus ja Aavo Kärmas.
Uue postmargi esitlus. Pildil Sirje Helme, Enn Kunila, Lembit Lõhmus ja Aavo Kärmas. Foto: Meeli Küttim

Täna kirjutasid Eesti Post, Eesti Kunstimuuseum ja Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade selts alla koostööleppele iga-aastaseks kunstipostmargi väljaandmiseks.

Kumu kunstimuuseumis esitleti ka kolmepoolse koostöö esimest vilja, kunstnik Lembit Lõhmuse kujundatud marki, millel on Nikolai Triigi maali «Lennuk» osaline repro.

Postmargi kujundas kunstnik Lembit Lõhmus, selle tiraaz on 80 000 eksemplari ja hind 9 krooni ehk 0.58 eurot.

Lepingu kohaselt emiteerib Eesti Post edaspidi igal aastal Eesti Kunstimuuseumi sünnipäeval, 17. novembril kunstipostmargi. Muuseum annab selleks oma kollektsiooni kuuluva kunstiteose reproduktsiooni tasuta kasutuse õiguse Eesti Postile margi kujundamiseks ja valmistamiseks. Kunstiteose valiku õiguse jätavad pooled Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade Seltsile.

«Eesti kunsti margiseeria sai alguse soovist Eesti kunsti laiemale publikule tutvustada ja postmark on üks laialdase levikuga ja kõigile kättesaadavaid viise oma sümpaatiat kunsti vastu väljendada,» ütles EKM Kunstisõprade Seltsi juhatuse esimees Enn Kunila.

«Eesti Posti kunstipostmark on kingitus, mis teeb Eesti Kunstimuuseumile tõelist rõõmu. See on võimalus tuua Eesti kunsti kullafond muuseumiseinte vahelt välja,» ütles Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles