Ilves kohtus eesti keele hoidjatega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Eesti Keelenõukoguga ning külastas Eesti Keele Instituuti ja Emakeele Seltsi.

«Eesti keele arendamine ja samas hoidmine jääb igavesti meie hooleks, nii nagu see on olnud alates ajast, kui tahtsime saada kultuurrahvaks,» ütles Ilves tänasel kohtumisel Eesti Keelenõukoguga.

Keelenõukogu esimehe, Tartu Ülikooli professor Birute Klaasi sõnul on viimastel aastatel hakatud senisest enam väärtustama head ja õiget eesti keelt, murekohaks nimetas ta aga eesti keele kasutamist kõrghariduses ja teaduses.

Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna nõunik Jüri Valge tutvustas Eesti keele arengukava 2011–2017, mida peagi arutab valitsus ning Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk andis ülevaate keeleseaduse uuest eelnõust.

President Ilves pidas vajalikuks, et eesti keele algõpe oleks võimalikult lihtsalt kättesaadav Euroopa Liidu maadest Eestisse tööle tulnud inimestele.

Kohtumise lõpus tutvustas Eesti Keele Instituudi direktor Urmas Sutrop riigipeale instituudi tegevust. Ilves tutvus uute sõnaraamatute koostamise ja eesti keele tekst-kõnesünteesi loomisega.

Samuti külastas riigipea 1920. aastal asutatud Emakeele Seltsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles