Kohus saatis paadunud liiklusrikkuja arestimajja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide politseijaoskonna arestikamber.
Paide politseijaoskonna arestikamber. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei kõrvaldas eile autoroolist 45-aastase Järvamaa mehe, kes ei omanud juhtimisõigust ja keda on varem korduvalt karistatud. Täna määras kohus talle karistuseks 15 ööpäeva aresti.

Eile kell 12.26 peatas politseipatrull Järvamaal Koeru vallas Piibe-Preedi-Koeru tee 12. kilomeetril sõiduauto Hyundai, mille roolis oli 45-aastane mees, kes ei omanud juhtimisõigust. Politsei kõrvaldas mehe roolist ja pidas ta väärteokorras kinni, edastas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Roolist tabatud meest on ka varem korduvalt liiklusalaste rikkumiste eest karistatud ning prefektuuri teatel näitab tema käitumine, et ta ei ole sellest järeldusi teinud. Mehel on viis kehtivat väärteokaristust juhtimisõiguseta sõitmise ja lubatud alkoholi piirmäära ületamise eest. Varem on teda arestiga karistatud kahel korral, viimati alles juulis.

Mees põhjendas oma eilset sõitu sellega, et oli vaja minna Koeru kauplusesse sisseoste tegema. Paraku aga lõppes tagasitee mehe jaoks kodu asemel politseijaoskonna arestikambris.

Autos oli ka mehe elukaaslane, kellele auto kuulub, kuid kes sõita ei oska ja juhtimisõigust ei oma. Tema sai karistada selle eest, et lubas autot juhtima juhtimisõiguseta isiku. 

Paide politseijaoskonna väärteomenetleja Ragne Tusise sõnul on tegemist vastutustundetu käitumisega ja sellised juhid, kes ei pea liiklusohutust millekski, tuleb liiklusest kõrvaldada.

«Juhtimisõiguseta juht on liikluses potentsiaalne ohuallikas, sest tal puuduvad vajalikud oskused ning suur on tõenäosus, et selline inimene võib põhjustada liiklusõnnetuse, mille tagajärjed on ettearvamatud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles