Koigi raba vaatetornid vajuvad kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatetorn
Vaatetorn Foto: Sille Annuk

Saaremaa ühe tuntuma loodusturismiobjekti Koigi raba matkaraja puidust vaatetornid on ajahamba käes tõsiselt pureda saanud.

1990-ndate esimesel poolel rajatud kolmest vaatetornist oli kõige kehvemas seisus Pikkjärve lähedal asuv 7 meetri kõrgune vaatetorn, mis vajus juba eelmisel aastal ohtlikult viltu ja on praeguseks demonteeritud, kirjutas Saarte Hääl.

Koigi järve kaldal paiknev 10-meetrine torn on puidu mädanemise tõttu muutunud külastajatele eluohtlikuks, torni platvormid on pehkinud ja vaatetorni jalad alt läbi mädanenud.
Enam-vähem normaalses seisukorras on vaid metsa ja raba piiril seisev 5 meetri kõrgune torn, mille trepp vajab aga enne järgmist hooaega kindlasti remonti.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiuosakonna külastusjuht Üllar Soonik ütles, et RMK kavatseb koos keskkonnaametiga uute vaatetornide ehitamise vajadust arutada ja sellest lähtuvalt esitatakse siis KIK-ile taotlus objektide rahastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles