Täna «Radaris»: Hannes Tamjärv avas Hispaanias eesti kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Radar» / Kanal 2

Rocca al Mare erakooli omanik Hannes Tamjärv avas Hispaania päikeserannikul Marbellas kooli filiaali, kus õpib 20 eesti last ja töötab kolm õpetajat.

Koolitunnid toimuvad aias ja vahel isegi basseini veeres ning koju õppimist kaasa ei anta. Koolimajaks on Marbellas asuv villa, mille kooli omanik Hannes Tamjärv koos sõpradega õppetegevuse tarvis ostis.

«Meil ei ole klasse ja meil ei ole tunde,» ütles Rocca Al Mare Marbella kooli üks õpetajatest Kaja Komissarov. Erinevas vanuses lapsed tegutsevad teemade kaupa koos ja õpitegevused on püütud teha mänguliseks. Igal kuul esitatakse omandatud teadmisi näidendi vormis lapsevanematele.

Keegi ei ole täpset statistikat teinud, kui palju elab Marbellas alaliselt eestlasi, kuid koolijuht Tamjärv pakub, et neid võiks olla sadakond. «See, mida me siin Marbellas katsetame, võiks olla suunanäitajaks Brüsseli ja Stockholmi Eesti kogukondadele, et selline koolimudel on võimalik,» ütles Tamjärv.

Marbella kooli-mudelit soovitab Tamjärv ka Eestisse. «Mind on alati vihastanud väikeste koolide välja suretamine. Tegelikult on igas külas ja linnas ju mõni vaba korter või maja, kus pisikest algkooli pidada. Lastele meeldiks see kindlasti,» märkis Tamjärv.

Missugune näeb välja Eesti koolilaste elu Marbellas, näeb täna õhtul kell 20.30 Kanal 2 saates «Radar».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles