Eestlased organiseerisid ulatuslikku heroiinivedu üle Euroopa

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin
Heroiin Foto: AFP / Scanpix

Riigiprokuratuur saatis Harju maakohtusse kriminaalasja, milles kümmet inimest süüdistatakse rahvusvahelise narkokaubandusega seotud kuritegudes.

Süüdistuse kohaselt värbas 24aastane varem kriminaalkorras karistatud mees inimesi narkokulleriteks ja korraldas narkootiliste ainete ebaseaduslikku vedu erinevate riikide vahel. Samuti käitles ta 2009. aasta jaanuarist kuni 2010. aasta jaanuarini korduvalt suures koguses heroiini.

Narkovedu korraldanud mees värbas süüdistuse kohaselt kulleriteks peamiselt elukaaslastest paare, kes toimetasid heroiini kas Aserbaidžaanist Itaaliasse või Türgist Itaaliasse ja Kreekasse.

Keskmiselt said kullerid selle eest tasuks mõni tuhat eurot.

Süüdistuse järgi on tõendamist leidnud ligikaudu 25 kilogrammi heroiini ebaseaduslik käitlemine ja toimetamine üle riigipiiride.

Komissar Veiko Germann kriminaalpolitseiosakonnast tõstis antud kriminaalasja uurimise juures esile head rahvusvahelist koostööd välisriikidega, mis oli kuriteo avastamisel väga olulise tähtsusega. «Praegune juhtum tõestab hästi, et suudame tulemuslikult teiste riikide õiguskaitseorganitega koos töötada. Kurjategijad võivad küll arvata, et nende piiritaguseid tegemisi ei panda tähele, kuid see ei vasta tõele,» nentis Germann.

Kahte naist ning viite meest süüdistatakse suures koguses heroiini ebaseaduslikus omandamises, valdamises, veos ja edasiandmises ning grupi abil selle toimetamises üle Euroopa.

Ühte naist ja kahte meest süüdistatakse nendele kuritegudele kaasaaitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles