Riigikogulased pahutsevad Facebookis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulased veetsid öist tööaega erinevalt: kes tegi näputööd, kes mõtles suuri mõtteid, keda piinas uni.
Riigikogulased veetsid öist tööaega erinevalt: kes tegi näputööd, kes mõtles suuri mõtteid, keda piinas uni. Foto: Toomas Huik

Riigikogu koalitsioonisaadikud pole üldse rahul rahva esinduskogus toimuvaga ja nad andsid sellest teada ka läbi suhtlusvõrgustiku.

Eile võttis Facebookis sõna Isamaa ja Res Publica Liidu liider Mart Laar, kirjutades kella ühe paiku öösel, et «Keskerakond magab - ainult kolm inimest veel saalis. Ise tööd ei tee, aga teistel ka teha ei lase. Ergma ründamine on kohatu, sest Keskerakond tõesti ühe käega vähendab riigi tulusid ning teistega suurendab kulusid.»

Reformierakonda kuuluv Lauri Luik teatas aga, et kui see hinnatõusuvastane võitlus nii edasi läheb, siis on homme leib poes tasuta.

«Hääletusel kohal 4 keskerakondlast. Kas nad julgevad veel väita, et nad tõesti tahavad eelarvet muuta?! Või ootavad meediakajastust?» küsis aga reformierakondlane Silver Meikar.

Kell kolm öösel võttis sõna Rahvaliidust lahkunud Jaanus Marrandi, imestades, kas see ongi demokraatia.

«Kell on pool kolm öösel ja seadusloome töö käib riigikogus nii mis ludiseb. Vasar kolksub ja muudkui hääletatakse. Demokraatia?» soovis ta teada.

Tundub, et unetus võib muuta ka hooletuks, sest keskerakondlane Evelyn Sepp juhtis tähelepanu ootamatule sündmusele.

«Ennist eksis Silver Meikar naiste sauna uksega. Kuna ta pole siiani riigikogu saali jõudnud, siis mine tea, milliste uste taga ta ikka veel eksleb?:),» kirjutas Sepp.

Kell neli andis oma pahameelest teada ka IRLi liige Marko Mihkelson, kelle hinnangul on Keskerakonna venitamine arusaamatu ja tulutu.

Rõõmus polnud ka haamrit paugutanud reformierakondlane Keit Pentus, kes tervitas ärkajaid kell 6.11.

«Keski soovi takistada iga hinna eest 2011. eelarvega edasiliikumist on raske mõista,» kirjutas ta. «Vaadates, mis seisus on majanduskriisi järgsed rahaasjad teistes ELi riikides, kuidas Iirimaal, Kreekas on olukord muutumas paaniliseks, on meie 16-miljardiliste investeeringutega, väikseima riigivõlaga eelarve parim, mis praegu võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles