Kohtla-Järve korruptsioonisüüga meer pääses umbusaldusavaldusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov.
Jevgeni Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Korruptsioonikuritegudes kohtus süüdi mõistetud keskerakondlasest Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov jätkab ametis, sest kolmapäevasel linnavolikogu istungil jäid talle umbusaldust avaldada soovinud saadikud vähemusse.

«Häältega seitse 11 vastu umbusaldus läbi ei läinud ja Solovjov jääb ametisse,» ütles BNS-ile üks umbusalduse algatajetest, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nimekirjas volikokku pääsenud Eduard Odinets.

Kohtla-Järve 21 liikmelises volikogus on 18 Keskerakonna nimekirjas sinna valitud saadikut ja kolm SDE ridades volikokku pääsenut.

Viru maakohus tunnistas 28. oktoobril Solovjovi süüdi omastamises, konkurentsialastele süütegudele kihutamises ja aususe kohustuse rikkumisega seonduvates kuritegudes, võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises, usalduse kuritarvitamises ning mõistis talle liitkaristuseks viie aasta pikkuse vangistuse tingimisi. Lisakaristusena on Solovjovil keeld töötada kolme aasta jooksul riigi- või kohaliku omavalitsuse üksuses või asutuses.

Solovjov ei pea end milleski süüdi olevaks ning on BNS-ile kinnitanud, et ei kavatse tagasi astuda. Ta on otsuse edasi kaevanud.

Keskerakonna nimekirjas kandideerinud volikogu esimees Riina Ivanova on BNS-ile öelnud, et tema hinnangul ei peaks Solovjov lahkuma ja see saab olla vaid tema enda otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles