Blogija kahtlustab Toidupanka: osa vabatahtlikke võtab annetatud toidu endale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga vabatahtlik.
Toidupanga vabatahtlik. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Blogija Mariann Treimann avaldas täna kümnete talle kirjutanud lugejate lugusid, kelle väitel liigub Toidupanka annetatud toit esmalt mõne vabatahtliku tasku. Heategevuslik Toidupank kinnitab, et vabatahtlikel ei ole lubatud nende töö eest endale sobivat toidupoolist koju kaasa võtta.

Mitu vabatahtlikku on asunud juba sotsiaalmeedias anonüümseid väiteid ümber lükkama.

Olen Indrek Kaing ja olen olnud Toidupanga vabatahtlik Viimsis viimased 3 toidukogumiskampaaniat - st kõik toidukogumisp...

Posted by Indrek Kaing on Wednesday, 16 December 2015

Toidupangale head-paremat osta plaaninud blogija Mallukas ehk Mariann Treimann soovitas oma lugejatel samamoodi talitada, ent sai enda sõnul selle peale mitu murelikku kirja inimestelt, kes väitsid, et on Toidupanga pakkidest saanud vaid ebakvaliteetset toitu. Ta palus inimestel oma kogemusi jagada. Saabus üle 30 kirja, millest positiivseid oli vaid neli.

«Kahjuks oli pea kümnes kirjas välja toodud fakt, et vabatahtlikud saavad endale meeldivaimad asjad koju tassida ja seejärel edaspidigi «toiduabi» saada,» kirjutas ta oma blogis.

Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson ütles Postimehele, et kui tõesti esinevad probleemid, siis nad räägivad nendest ausalt ning kutsus üles halva kogemuse saanud inimesi Toidupanka oma lugusid saatma. «Nende lugude kõrval on siiski tuhanded ja tuhanded lood nendest, kes saavad meilt igapäevaselt toiduabi,» rõhutas Hendrikson.

«Me kaasame ju nii suurel hulgal vabatahtlikke ja me ei suuda iga inimest kontrollida isegi parima tahtmise juures. Me oleme sedasorti organisatsioon, et me oleme hästi avatud ja me ei saa teistmoodi töötada, me oleme hästi läbipaistvad,» lisas ta.

Hendrikson selgitas rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et Toidupank ei luba vabatahtlikel endale sobivat toidupoolist koju kaasa võtta, prioriteedina jagatakse kaup sotsiaalosakondadest saadud nimekirjade alusel abi vajavatele peredele.

Toidupank kirjutas Facebookis, et tänase päeva ootamatu üllatus, Mallukas.com ilmunud blogipostituse link, on jõudnud Toidupanka, nii et nad on probleemiga kursis ja vastavad nii hästi kui oskavad.

«Igatahes on tegemist ülimalt nukraks tegevate ja nördima panevate lugudega, eriti kui arvestada seda, et kõik need tuhanded, kes tegelikult on Toidupanga abil igakuiselt aidatud saanud ja saavad, ei jaga seal kõrval omi lugusid... Aga see selleks,» seisab MTÜ sotsiaalmeedia postituses.

Toidupank rõhutab veel kord, et nad on alati püüdnud töötada nii läbipaistvalt ja avatult kui vähegi võimalik. «Samas on inimesed erinevad, kõike ei saa kontrollida... Mingi sisemine vastutustunne peab meil igaühel endal ka olema ja kui seda pole, siis... on lihtsalt väga kurb. Veel kurvem on see, kui selle najalt tehakse kergekäeliselt üldistusi laiemale, nt teistele vabatahtlikele, kes on panustamas missioonitundest ning andes palju rohkemgi, kui neilt oodatakse. Ja neid on meil palju-palju-palju rohkem.»

«Seega – üleskutse kõigile, kes hetkel tunnevad, et hinge poeb pettumus ja küsimus Toidupanga töö vajalikkuse üle – tulge meile ise appi! Teeme siis koos ja… teeme paremini,» on postituse lõpus.

Tänase päeva ootamatu üllatus, Mallukas.com ilmunud blogipostituse link, on jõudnud toidupanka, nii et oleme kursis ka...

Posted by Toidupank on Wednesday, 16 December 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles