Valitsuserakondade juhid kinnitasid koalitsiooni head tervist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Jaanus Lensment

Koalitsioonierakondade esimehed kinnitasid täna aastat kokku võttes, et ehkki parteidel on erinev maailmavaade ja seetõttu tuleb aeg-ajalt ette ka tuliseid vaidlusi, suudetakse kokkulepeteni jõuda ja soovitakse valitsuskoostööd jätkata.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles Stenbocki majas toimunud pressikonverentsil, et ametis oldud kaheksa kuu jooksul on valitsusel olnud väga palju küsimusi, kus erakondadel on tekkinud maailmavaatelised erimeelsused. «Ega meil ükski erakond ei ole pehmest puust. Kõik on kõvad kivid, igaüks on valmis oma maailmavaate eest väga tuliseid lahinguid pidama,» ütles ta ja lisas, et siiski on taolistes vaidlustes alati jõutud kõige parema ühisosani.

Tema sõnul on valitsuses kirglikud inimesed, kes on valmis kirglikult oma seisukohtade eest seisma, kuid kes on samas ka piisavalt riigimehed, et näha ühist vastutust selles, et Eestil läheks hästi. «Seetõttu me ei lase nendel vaidlustel kunagi minna sinnamaani, et tekiks tüli,» ütles Rõivas.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kinnitas, et valitsuse tervis on hea, ehkki talvisel ajal kipuvad ikka aeg-ajalt külmetushaigused ligi. Siiski on need tema sõnul lühiajalised ja nendest paranemine toimub kiiresti.

Isamaa ja Res Publica Liidu juht, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna ütles samuti, et koalitsioonil läheb hästi. «Kui me oleksime kõik ühesugused, siis arvatavasti oleksime ühes erakonnas. Küsimus on selles, kes siis meist oleks esimees,» lausus ta.

Rääkides seni lahenduseta olevast küsimusest, kellest saab Eesti esindaja Euroopa kontrollikojas, kinnitasid erakondade esimehed, et tegu on ühe lahendamata küsimusega, mis kindlasti lahenduse leiab. Nad andsid mõista, et suure tõenäosusega jääb otsuse tegemine järgmisesse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles