Keskerakond Järvi tõttu oma Jänese-taktikat ei muuda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Keskerakond ei kavatse Neeme Järvi värske otsuse tõttu ERSO peadirigendi ametikohalt tagasi astuda muuta oma taktikat seoses kultuuriminister Laine Jänese võimaliku umbusaldamisega.

Keskerakonna pressiesindaja Toomas Raagi sõnul kavatseb keskfraktsioon jätkuvalt oodata ära kolmapäevase kohtumise Laine Jänesega ning teha vastavad otsused pärast seda.

«See oleks ka ministri suhtes ebaviisakas,» viitas Raag võimalusele Jänest varem umbusaldada.

Sel sügisel ERSO peadirigendiks ja kunstiliseks juhiks saanud maestro Neeme Järvi teatas täna varahommikul riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Peeter Kreitzbergile saadetud kirjas, et astub ERSO peadirigendi kohalt tagasi.

Esmaspäeval vallandas kultuuriminister Laine Jänes ERSO direktori Andres Siitani, keda ta süüdistas ERSO eelarvesse suure augu tekitamises. Siitan aga keeldus selle eest ainuvastutust enda peale võtmast. Tema poolel on ka ERSO kollektiiv ja peadirigent Neeme Järvi. Järvi ütles toona Jänese otsust kommenteerides, et see on riiklik kuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles