Keeleinspektsioon ei alustanud Narva volikogu suhtes järelvalvet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk
Keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk Foto: Toomas Huik

Keeleinspektsioon ei tuvastanud Narva linnavolikogu istungil keeleseaduse rikkumist ja otsustas, et järelvalvemenetlus pole vajalik.

Keeleinspektsiooni ametnikud külastasid tänavu novembris Narva linnavolikogu istungit, et tuvastada kas volikogu rikub venekeelsete istungitega keeleseadust. Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt toimub volikogu istung eesti keeles, kuid volikogu liikmetele kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadus keeleoskusnõuet ei kehtesta.

«Seega oli meie ülesanne kontrollida, kas volikogu istung toimub eesti keeles ja kas seal osalevad ametnikud, kes peavad avaliku teenistuse seaduse ja keeleseaduse kohaselt eesti keelt oskama, seda oskavad ning kasutavad,» selgitas keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk.

Tomuski sõnul tuvastasid ametnikud, et volikogu esimees juhtis istungit eesti keeles ja istungil osalenud linnaametnikud tegid ettekanded eesti keeles. «Sõna võtnud volikoguliikmetest kaks kõnelesid eesti keeles, kaks vene keeles. Seega kõik, kes seaduse kohaselt peavad eesti keelt oskama, seda oskasid ja ka kasutasid,» nentis Tomusk.

«Selle istungi põhjal me järelevalvemenetlust ei alustanud, kuid mõne kuu pärast külastame istungit uuesti,» lubas Tomusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles