Politsei hakkab valvama välisministeeriumi ja teabeameti hooneid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium
Välisministeerium Foto: Peeter Langovits

Valitsus lisas neljapäevasel istungil politsei poolt valvatavate objektide nimekirja välisministeeriumi ja teabeameti hooned, ning samuti siseministeeriumi ja tema valitsemisala asutuste hooned.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks politsei poolt valvatavate objektide nimekirja täiendamise, teatas BNSile valitsuse pressiesindaja.

Muudatuse järgi täiendatakse loetelu nelja punktiga, mille kohaselt nähakse ette politsei valve välisministeeriumi hoonele, AS-i G4S Eesti sularahadivisjoni Tallinna rahatöötluse hoonele, teabeameti hoonele ning siseministeeriumi ja tema valitsemisala asutuste hoonetele.

Tuleva aasta 1. jaanuaril jõustub riigikaitseseadus, mille kohaselt rakendatakse riigikaitseobjektil politsei valvet, kui objekt on lisatud valitsuse määrusega kehtestatud politsei valvatavate objektide loetellu.

Turvafirma G4Si kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul kehtib ettevõtte sularahadivisjonil selline koostöö politsei- ja piirivalveametiga juba euro tulekust saati ning uuest aastast sisuliselt midagi ei muutu.

«See olukord fikseeritakse nüüd seaduses ära. Politsei mehitatud valvet meil täna ei ole ja ei tule ka. Seega riigile ja maksumaksjatele täiendavaid kulusid ei kaasne. Sularahakeskuses kehtivad ranged turvanõuded ja me saame objekti turvamisega ise hakkama. Küll aga teatud intsidentide korral sularahakeskuses on politsei valmis kohe reageerima,» ütles Raja.

Ta lisas, et sularaha ringlus on hädaolukorra seaduse järgi üks elutähtis teenus ja seetõttu on rahatöötluse hoone riiklikult tähtsate objektide nimistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles