India kohus otsustab laevakaitsjate saatuse 11. jaanuaril

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Lauri Ader ja Roman Obeltšak (paremal) 2014. aasta aprillis Indias Chennais. Meeste taustal on hotell Shelter, kus nad pärast vanglast vabanemist elama hakkasid.
Laevakaitsjad Lauri Ader ja Roman Obeltšak (paremal) 2014. aasta aprillis Indias Chennais. Meeste taustal on hotell Shelter, kus nad pärast vanglast vabanemist elama hakkasid. Foto: Tairo Lutter

Indias Tuticorinis toimunud kohtuprotsessil jõudis täna lõpule laevakaitsjate süüasja arutelu ning kohtunik määras otsuse kuulutamise ajaks järgmise aasta 11. jaanuari.

Enne 11. jaanuari ei pea laevakaitsjad enam kohtumenetluses osalema ja loodetavasti saab juhtum sellel kuupäeval lahenduse, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et laevakaitsjate advokaadid on otsuse eel positiivselt meelestatud. «Nende sõnul suutsid nad kõik süüdistajate poolsed argumendid ümber lükata,» sõnas Lubi.

Laevakaitsjad ootavad kohtuotsust juba üle kahe aasta.

India Tamil Nadu osariigi politsei pidas 2013. aasta 18. oktoobril kinni piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle seas on ka 14 Eesti kodanikku. Lisaks kuulus laeva meeskonda India, Suurbritannia ja Ukraina kodanikke.

2014. aasta detsembris esitati meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Laevakaitsjate süüasja arutamine läbis mitu kohtuastet. Tänavu juuli keskel saatis India ülemkohus süüasja arutamiseks tagasi Tuticorini kohtusse, määrates protsessi pikkuseks kuus kuud, seega peab kohtuprotsess läbi saama hiljemalt jaanuari keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles