Jüri Saar: Savisaare žestid ja sõnavõtud on ohtlikud nii talle endale kui ka Keskerakonnale

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jüri Saar.
Tartu ülikooli kriminoloogia professor Jüri Saar. Foto: Toomas Huik

Tartu ülikooli kriminoloogia professori Jüri Saare (Vabaerakond) hinnangul on Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare endiselt Tallinna linnapeana esinemine ja sõnavõtud riskantsed käigud, mis võivad anda prokuratuurile aluse ametist kõrvaldatud linnapea vahistamiseks.

Jüri Saar tõdes saates «Ringvaade», et kuigi linnapea ametiraha kandmine ei ole kriminaalkuritegu, siis on see Savisaare seotud menetlust juhtiva prokuröri Laura Vaigu otsustada, kas endise linnapea osalemine linnavalitsuse korraldatud üritustel takistab menetluse normaalset läbiviimist, vahendas ERRi uudisteportaal.

«See on prokuröri otsus, kas teha kohtunikule ettepanek täiendavaid meetmeid rakendada, sest pärast süüdistuse esitamist on võimalik ka eeluurimise ajal kahtlusalune vangistada,» märkis Saar, lisades, et seetõttu on linnapeana esinemine Savisaarele endale ohtlik.

Seejuures on endise linnapea käitumine mõneti mõistetav, kuna Savisaar väitis novembri lõpus toimunud kongressil, et juhatuse otsusega seotakse Keskerakonda kuuluvus lahti Eesti õigusruumist, tõdes professor.

Saare hinnangul võivad Savisaare sõnavõtud, mis saavad lõpuks Keskerakonna ametlikeks seisukohtadeks, kaasa tuua ka erakonna likvideerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles