Video: meie eurosaadikud tegid Kanada peaministrile selgeks, et Balti riigid on olemas

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti, Läti ja Leedu eurosaadikud videos.
Eesti, Läti ja Leedu eurosaadikud videos. Foto: Ekraanitõmmis

Eesti, Läti ja Leedu eurosaadikud tegid üheskoos jõulumeeleolulise videotervituses, milles ühtlasi selgitasid Kanada peaministrile, et Balti riigid on olemas, kuna too väidetavalt ei tea selliste riikide olemasolust. 

Videos astuvad üles Leedu eurosaadikud Anatanas Gouga ja Petras Auštrevičius, Läti eurosaadik Iveta Grigule ning meie eurosaadikud Kaja Kallas ja Urmas Paet, kes on ühtlasi kõik ALDE fraktsiooni liikmed.

Pärast jõulusoovide edastamist mitte Alaskasse, vaid hoopis Kanadasse peaminister Justin Trudeaule lisab Kaja Kallas, et selle sõnumi sisu on, et Balti riigid eksisteerivad. Trudeaule tehakse videos selgeks, et lätlased on eriti osavad kelgutamises, korvpallur Jonas Valanciunas on leedukas ning eestlased tegid Skype’i.

Meie eurosaadik Urmas Paet on kogu video vältel vait, kuna tema ülesanne on tutvustada tüüpilist vaikset eestlast.

Esmaspäeval avaldatud videos vastas 42-aastane Kanada peaminister Justin Trudeau küsimusele, milline on tema lemmik Balti riik, et «that’s not a thing», mida võib mõista ka nii, et sellist asja nagu Baltimaad pole üldse olemas. Vastus võis tähendada ka seda, et ta lihtsalt ei tahtnud oma lemmikut valida. Ajakiri UpNorth oli aga veendunud, et Trudeau pole Balti riikide olemasolust tõepoolest teadlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles