Nestor: praegused võimupartnerid koalitsiooni ei muuda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu esimees, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor leiab, et isegi kui kevadel loodud Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioon peaks enne järgmisi valimisi lagunema, ei tulene see praegustest partneritest.

Nestor ütles täna Kuku raadio saates «Nädala tegija», et kui valimiste järel sooviti kaasata võimuliitu ka esmakordselt parlamenti pääsenud Vabaerakond, siis praeguseks on selge, et nende väljajätmine oli siiski mõistlik. «Ilmselt Vabaerakonnale on vaja anda teatud aega iseenda leidmiseks. Ju neil tulevikus tekib ka võimalus valitsusliitudest osa võtta,» lausus ta.

Opositsioonilist Konservatiivset Rahvaerakonda iseloomustas Nestor kui erakonda, keda suur osa praegusest riigikogust ei lubaks riigivalitsemise juurde. «Sõltumata sellest, mis valitsusliit kokku pannakse, nende kaasamine oleks kindlasti märk, mis ei tule Eesti riigile ja rahvale kasuks,» ütles ta.

Keskerakonna probleem valimisjärgsel ajal oli Nestori sõnul see, et nende esimees ei olnud terve ja õieti polnud parteis kedagi, kes langetaks otsuseid. «Nii et paraku tuli välja, et valitsuse moodustasid need erakonnad, kes olid üleüldse ülepeakaela valmis valitsusse minema,» nentis ta ja lisas, et selline olukord venitas ka koalitsioonikõnelused tavalisest pikemaks.

Samas märkis ta, et kui vaevaliste läbirääkimiste järel ennustati koalitsioonile peatset lagunemist, siis tegelikult peab valitsusliit ilmselt vastu väga pikka aega – pole välistatud, et isegi neli aastat.

«Kui midagi seda muuta võib, siis pigem ei tulene see kolmest koalitsioonipartnerist, vaid nendest häältest, mis täna valitsusliitu kaasatud ei ole. Nemad saavad siin muudatusi kaasa tuua rohkem, kui me arvame,» ütles Nestor täna Kuku raadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles