Galerii: Narvas avati Viktoria bastioni restaureeritud kasematid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narvas avati täna Viktoria bastioni restaureeritud kasematid. Avamisest võttis osa ka kultuuriminister Indrek Saar ja riigihaldusminister Arto Aas.

Saar kinnitas kohtumisel Narva esindajatega, et eesmärk on tuua nagu kõikjale Eestisse, ka Ida-Virumaale rohkem kultuuritegevust ja pakkuda võimalust olemasolevatest rikkalikest kultuuriväärtusest osa saamiseks. «Narva on Eesti suuruselt kolmas linn. Seal on peidus suur potentsiaal – loovad inimesed ja põnevad keskkonnad. See annab võimaluse leida üha uusi ja mitmekesisemaid viise kultuuri viljelemiseks ning unikaalsete rahvusvaheliste loomekeskkondade väljaarendamiseks,» märkis minister kultuuriministeeriumi pressiteate vahendusel.

Ta tõi välja kavandatava Narva residentuurikeskuse, teatrikeskuse Narva Vaba Lava ning Narva kindlusesse kavandatava tänapäevase muuseumikompleksi, mis on kaalukad ettevõtmised mitte ainult Eestis, vaid ka rahvusvahelises kultuurikontekstis. «Nende väga suure potentsiaaliga ettevõtmiste väljaarendamiseks otsime aktiivselt optimaalseid lahendusi koostöös kohaliku omavalitsuse ja erasektoriga ning ka välisvahendite abil. Narva on linn, mis väärib sellist täiendust oma kultuuriasutuste rivisse,» rõhutas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles