Toobal kritiseeris juhatuse koosolekut vältivaid Simsoni toetajaid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kritiseeris erakonna esimehe valimistel Kadri Simsonit toetanud juhatuse liikmeid, kes lubavad jääda tänaselt juhatuse koosolekult kõrvale.

Toobal ütles Keskerakonna pressiesindaja teatel, et juhatuse koosoleku päevakorras on 16 punkti, nende hulgas näiteks ülevaade erakonna finantsolukorrast, ettepanekute tegemine riigikogu fraktsiooni tööplaani ja piirkondade kuraatorite kinnitamine. «Paljud neist on küsimused, mida Edgar Savisaare kriitikud ise muutmist vajavatena esile tõid. Nüüd ei taheta osaleda aga aruteludes nende küsimustega tegelemisel,» märkis ta.

Tema hinnangul ei valinud delegaadid Keskerakonna kongressil juhatuse liikmeid selleks, et nad kohal ei käiks, vaid ikka selleks, et juhatuses tööd tehtaks. «Kutsun üles seesugust ebamõistlikku käitumist mitte jätkama,» ütles Toobal.

Keskerakonna kongressil pääsesid erakonna juhatusse riigikogu liikmed Jüri Ratas, Mailis Reps, Aadu Must ja Enn Eesmaa, Tallinna volikogu esimees Kalev Kallo, riigikokku kuuluv Siret Kotka, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, linnapea ülesandeid täitev abilinnapea Taavi Aas, riigikogu liikmed Jaanus Karilaid ja Mihhail Korb, riigikohtus süüdi mõistetud ja riigikogu liikme kohalt tagasi astunud Toobal, parlamendisaadik Olga Ivanova, Euroopa Parlamendi liige Yana Toom ning kunagine sotsiaalminister, praegu riigikogu fraktsiooni nõunikuna töötav Jaak Aab.

Lisaks 14 valitud liikmele kuuluvad Keskerakonna juhatusse partei esimees Edgar Savisaar, erakonna volikogu esimees, kelleks praegu on ka juhatusse valitud Kalev Kallo, samuti riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson ja noortekogu esimees Urmo Saareoja.

Põhikirja kohaselt on Keskerakonna juhatus otsustusvõimeline, kui koosolekust võtab osa üle poole juhatuse liikmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles