Savisaar Soome meediale: Eestile on suurim julgeolekuoht ISIS

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Keskerakonna kongressil.
Edgar Savisaar Keskerakonna kongressil. Foto: Liis Treimann

Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea, Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles intervjuus Helsingin Sanomatele, et Eestile kujutab täna kõige suuremat ohtu terrorism, mitte meie idanaabri tegevus.

Soome ajakirjanik küsis Savisaarelt, kas Venemaa kujutab ohtu Eesti julgeolekule. «Oht number üks on terrorism, ISIS,» vastas Savisaar. Ta osutas ka Stockholmis toimunud Nobeli preemiate jagamisele, kus olid varasemast oluliselt tugevamad turvameetmed. «Kas see oli teie arvates Venemaa pärast?» küsis Keskerakonna liider.

Ühtlasi uuris ajakirjanik, milline on Savisaare seisukoht nn Krimmi-küsimuses. «Ma ei ole kunagi Krimmis käinud. See, kas nad tahavad olla osa Ukrainast või Venemaast, on ennekõike Krimmi inimeste otsustada. See on enesemääratlemise küsimus,» sõnas Savisaar. Ka avaldas ta intervjuus arvamust, et Venemaa vastased sanktsioonid on pahatahtlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles